20 miljoen voor e-Health initiatieven van Nederlandse bodem

 in Blog, eHealth, eHealth88

Voor de komende 4 jaar trekt Minister van de Volksgezondheid 20 miljoen euro uit voor de stimulering van e-Health. De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport; Edith Schippers maakte dit begin deze week zelf bekend op de E-Health week in Amsterdam. Met het geld kunnen beginnende ondernemers met goede ideëen worden ondersteund en begeleid bij de opschaling van e-Health initiatieven.

FastTrack eHealth initiatief

Het zogenaamde ‘FastTrack eHealth initiatief’ gaat uit van publiek private samenwerking. Naast de bijdrage van de Rijksoverheid worden afspraken gemaakt met private partijen zoals banken en investeerders. De komende maanden wordt het initiatief uitgewerkt en ingericht in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken. Dit initiatief moet in oktober 2016 daadwerkelijk van start gaan.

Regionale samenwerking

De regionale samenwerkingsorganisaties van zorgaanbieders hebben een samenwerking gestart die moet leiden tot betere medicatie-overzichten. Patiënt-platforms uit diverse regio’s hebben een deal gesloten om te gaan samenwerken rondom informatie-uitwisseling. Hierdoor zullen cliënten in de toekomst beter en gemakkelijker inzicht krijgen in hun medische gegevens. De samenwerking zal er toe leiden dat cliënten zelf meer regie kunnen voeren over hun zorg. De deal tussen de regio’s Brabant en Noord-Holland heeft als doel om mensen met e-health toepassingen beter te ondersteunen bij comfortabel thuis wonen.

E-Health week

Van 6 tot 10 juni is de e-Health week door het ministerie van VWS georganiseerd. Waarin gebruikers, ondernemers, financiers en overheden hun wensen, ambities en oplossingen met elkaar delen. Deze themaweek is in Nederland vanwege het voorzitterschap in de Europese Unie. Dinsdag 7 juni stond in het teken van start-ups en opschaling. Deze start-up dag richtte zich op Nederlandse ondernemers die hun oplossingen breder beschikbaar willen maken. Ook richtte de dag zich op buitenlandse ondernemers die Nederland als basis kiezen voor verdere groei. Het doel is om start-ups te verbinden met financiers en gebruikers.

E-Health88

Voor eHealth88 is deze week, waar eHealth centraal staat, natuurlijk erg interessant. Daarom zijn wij uiteraard aanwezig tijdens deze e-Health week in Amsterdam. Afgelopen maandag waren wij aanwezig op de themadag in Utrecht, op dinsdag bij de start-up tot scale-up dag in Amsterdam en donderdag op het congres en bij de matchmaking tussen verschillende bedrijven. Voor vele zorgorganisaties raakt eHealth nu nog meer in beeld doordat zo’n groot eHealth evenement in Nederland plaatsvindt.

eHealth88 kan dergelijke beginnende zorgorganisaties, door onze ruime ervaring, optimaal begeleiden in hun weg naar effectieve en efficiënte zorg. Zo kunnen wij bijvoorbeeld ondersteuning bieden met onze app development. Verder ondersteunen en adviseren wij zorgorganisaties in het gebruik van moderne communicatiemiddelen en verschillende eHealth toepassingen. Wij hebben veel inspiratie en kennis opgedaan tijdens de eHealth week en hopen dat ook andere (zorg)organisaties en ondernemers weer zijn gestimuleerd om goede ideeën te gaan uitwerken, misschien wel met onze hulp.

Bron: Rijksoverheid.nl

Recente blogs

Zoeken