Analyses zijn alles: De toekomst van de zorg

 in Blog, eHealth, Innovatie

Data is enorm belangrijk aan het worden in de zorg. Dat weet u vast al. Er is een overschot aan gegevens die aangeleverd worden door allerlei apps, smartphones en -watches, er is tegenwoordig zelfs sportkleding uitgerust met allerlei chips om data bij te houden. Door zoveel verschillende bronnen van data kan het een overdaad zijn. Welke gegevens zijn nu relevant voor de zorgverlener en wat is belangrijk voor de cliënt om te weten? En hoe houdt u het overzicht over al deze informatie zodat u niet overladen wordt met informatie? Verschillende partijen zijn bezig met een oplossing, om analyses te ontwikkelen uit de overvloed aan data.

Groot vs klein

Zo is de kleine Amerikaanse startup eCare21 volop bezig om zowel voor zorgverleners als zorgbehoevende patiënten allerlei data via analyses overzichtelijk te maken. Daaruit moet voor zorgverleners duidelijker worden, wat voor aandoening een patiënt kan hebben en wat voor behandelplan daarop gemaakt kan worden. Zowel medische onderzoeksdata zoals bloedmonsters alsook de gegevens van de patiënt zelf vanuit smartphones of fitnessarmbanden kunnen meegenomen worden.

Dit wordt dan allemaal in een mooi overzicht gegoten waar ook een automatisch advies uit voortvloeit om de gezondheid van de patiënt te bevorderen. Bijvoorbeeld het advies om meer te gaan sporten met een persoonlijk trainingsschema of dieet tips afgestemd voor de patiënt in kwestie.

Maar de innovatie komt niet alleen van jonge bedrijven. Ook Microsoft is bezig om via de kracht van het internet en de cloud een analyse-systeem te maken voor in de gezondheidszorg. Ze noemen het Microsoft Healthcare Analytics.

Preventie, via analyses

Waar eCare21 zowel een oplossing wil aanleveren voor hulpverlener als cliënt, focust Microsoft zich nu nog vooral op zorgorganisaties zelf. Microsoft ziet veel potentieel voor analyse-technologie in de gezondheidszorg, zowel voor kleine praktijken als grote zorginstanties, bijvoorbeeld ziekenhuizen.

Microsoft ziet analyses voor nu nog vooral als relevant hulpmiddel voor artsen en andere behandelaars, terwijl eCare21 veel meerwaarde ziet om tussentijds de patiënten al zelf veel adviezen mee te geven. eCare21 richt zich daarmee ook meer op preventie in de zorg, omdat zij verwachten dat daar veel kosten mee te besparen zijn.

Heeft u vragen over analyses en data binnen de gezondheidszorg? Bent u benieuwd hoe u eHealth kan toepassen binnen uw praktijk of organisatie in de zorg? Neem dan een kijkje op onze website of neem contact met ons op via info@ehealth88.nl of 030 – 3200380.
Bron: Forbes

Recente blogs

Zoeken