Bloggen op LinkedIn, hoe werkt dat?

 in Blog, Zorgmarketing

Bron: herschreven artikel van www.marketingfacts.nl (Sebastiaan Nagels)

Bloggen op LinkedIn wordt steeds populairder, maar hoe werkt het precies?

Inmiddels zijn er meer dan 1 miljoen LinkedIn gebruikers die op deze manier hun publicaties onder de mensen brengen. Wat maakt het bloggen op LinkedIn nou tot een succes? Dit is eigenlijk heel eenvoudig, aangezien LinkedIn één platform biedt met verschillende functionaliteiten die goed op elkaar aansluiten. Je kunt het onder andere gebruiken als digitaal adresboek, je kunt je CV bijhouden, en je kunt je kennis van je vakgebied bijhouden. Het bloggen is hierop een goede aanvulling.

Daarnaast is het bloggen via LinkedIn een stuk eenvoudiger dan wanneer je hier een eigen site voor moet maken, maar het geeft dan ook wel weer wat beperkingen. De meeste bloggers willen echter tekst publiceren en hier wat afbeeldingen of links aan toevoegen, en dit is precies wat LinkedIn biedt. Overigens zijn de mogelijkheden nog altijd in ontwikkeling. Zo kun je nu bijvoorbeeld ook video’s toevoegen en is het mogelijk om per blog je statistieken te bekijken, om zo te zien hoe vaak je blog gelezen, geliked en gedeeld wordt.

De ervaringen van de meeste bloggers zijn positief, artikelen worden ruimschoots gelezen. Niet zoveel als bijvoorbeeld bij een goed gelezen blog op Marketingfacts of Emerce maar hier wordt ook meer van de blogs verwacht. Het bloggen biedt een nieuwe mogelijkheid om je netwerk uit te breiden en in contact te blijven met je (zakelijke) relaties.

Een nadeel is dat het lijkt alsof er mensen zijn die de blogfunctionaliteit misbruiken om een gegarandeerd groot bereik te bewerkstelligen. Zo verschijnen er steeds vaker blogs van slechts een paar regels. Dit kan echter ook onkunde zijn. Want wellicht dat deze mensen niet begrijpen wat het verschil is tussen “Share an update” en “Publish a post”. Ook wordt de notificatie niet altijd verzonden aan je hele netwerk, waardoor je dan je beoogde bereik mist. Je kunt je eigen post natuurlijk wel nog een keer extra delen in je eigen netwerk, of via andere social media.

 

 

 

Recente blogs

Zoeken