eHealth Week 2016 was een groot succes!

 in Blog, eHealth, eHealth88, Innovatie

Als jong innovatief bedrijf waren wij vorige week aanwezig op het grootste eHealth evenement; de eHealthWeek. Dit jaar vond het jaarlijkse evenement plaats in Amsterdam.

Maandag
De eerste dag van de themaweek was op maandag 6 juni in Utrecht. De dag stond in het teken van “Zorg goed voor Uzelf, en elkaar”. Dit was een mooie en dynamische regiodag waar de energie er goed in zat! Ook werden er al veel inzichten en ideeën uitgewisseld zoals op de tekening van de striptekenaar te zien is.
In de middag heeft de regio zich samen met Medical Delta (Zuid-Holland) en Care Innovation Center (CIC West Brabant) prima gepresenteerd en een deal gesloten met VWS voor ondersteuning bij de totstandkoming van Uzelf.

Dinsdag
Op dinsdag 7 juni in de eHealthWeek stond de startup2scale-up dag op het programma, waar eHealth88 uiteraard ook aanwezig was. Deze dag stond volledig in het teken van opschaling. Nederland heeft een bloeiende startupsector, en veel ondernemers werken aan oplossingen voor de gezondheidszorg. Tijdens de startup2scale-up kregen deze ondernemers hulp om hun ambities te realiseren, op te schalen en om hun activiteiten onder de aandacht te brengen bij financiers, gebruikers en overheden. Er is een speciaal matchmaking programma geweest, waarbij vraag van scale-ups in verbinding zijn gebracht met het aanbod van anderen.

Op de dinsdagavond was The HealthTech Edition avond georganiseerd door de bedrijven Spaces, Rabobank, Sprout, Superevent & Amsterdam in Business.
Deze bedrijven organiseerde samen een avond om gedachten, ideeën en ervaringen te delen op het gebied van tech invloeden en hoe het de gezondheid van de wereld verstoord. Het was een avond vol ambitieuze gesprekken en inspirerende video’s.
Ook waren er deze avond 3 sprekers aanwezig:
– Thomas Timmers, Founer Patient Journey App
– Nicky Hekster, IBM Benelux Technical Leader Healthcare
– Robert Paauwe, Co-Founder Tinybots

Donderdag
Donderdag 9 juni stond voor eHealth88 in het teken van matchmaking, expositie en het grote congres in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Nederland nam als gastland natuurlijk de kans om de recente ontwikkelingen in Nederland op het gebied van eHealth aan het licht te brengen.

Erik Gerritsen, secretaris-generaal van het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, was in staat om de lancering van een black box software voor een operatie aan te kondigen. Het maakt gebruik van sensoren en apparaten om volledige gegevens te verzamelen over elke operatie. De uitvinder van de operatie black box, Teodor Grantcharov van de Universiteit van Toronto, presenteerde de oplossing in detail op donderdagmiddag. Verder presenteerde de Europese Commissie de definitieve versie van de Privacy Gedragscode voor mHealth apps.

Meer over de eHealthWeek 2016 kunt u lezen in onze vorige blog.

 

Recente blogs

Zoeken