eHealthweek 2017, een week vol innovatie!

 in Blog, eHealth88, Innovatie, Overige

eHealth is ontzettend belangrijk. Door te innoveren in de zorg met de huidige digitale middelen, kan er veel bereikt worden. De patiënt kan op afstand van alles regelen, zoals een nieuw recept bestellen of door apps een duidelijker beeld krijgen over zijn/haar gezondheid.  Hulpverleners kunnen daarnaast ontlast worden van regel- en administratiezaken, waardoor zij meer tijd krijgen voor de patiënt. Uiteindelijk maakt eHealth de zorg dus kwalitatief sterker.

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en sport en ECP (Platform voor de InformatieSamenleving) zagen dit ook in en dus hebben ze de eHealthweek 2017 georganiseerd. De eHealthweek 2017 vindt deze week plaats, van 21 t/m 27 januari.

Webinars, nuttig en leuk!

eHealth88 ging proactief aan de slag en gaf twee webinars tijdens de eHealthweek, onder andere over de mogelijkheden die eHealth biedt binnen de eerstelijns zorgwereld. In deze webinars hebben wij praktische voorbeelden gegeven over hoe je eHealth kunt toepassen en over de voordelen van eHealth binnen de eerstelijnszorg.

De webinars waren interactief en we kregen dan ook veel nuttige vragen tijdens de sessie. Na afloop kregen we goede en vooral leuke feedback, dus voor ons zijn de webinars dus zeker geslaagd! U kunt in de toekomst meer informatie verwachten over nieuwe webinars.

eHealth in Utrecht

Hiernaast waren wij aanwezig bij de bijeenkomst ‘eHealth in Utrecht’ georganiseerd door Uzelf, een netwerk voor innovaties voor zelfzorgmanagement, en de Hogeschool Utrecht. Op deze bijeenkomst vonden sessies plaats met verschillende gastsprekers die spraken over het succesvol innoveren van eHealth in het MKB en hoe eHealth toegepast wordt in het zorgonderwijs.

Pazio presentatie

De eHealthweek duurt nog tot en met 27 januari 2017. Tot die dag vinden er nog veel activiteiten plaats. Een event dat wij zeker aanraden is de presentatie van de whitepaper van Pazio, een aanbieder van zorgportaalsystemen. Pazio geeft binnen hun whitepaper 9 inzichten over hoe iedereen aan de slag kan met eHealth. Tijdens deze presentatie zullen zij deze inzichten uitgebreid toelichten.

Het event vindt plaats op 27 januari van 09:00 tot 10:00 aan de Groenekansweg 70 in De Bilt. Wij hopen dat u veel opsteekt van deze publicatie en na de presentatie net zo staat te trappelen voor eHealth als wij!

Alle andere activiteiten die morgen nog plaatsvinden kunt u vinden op: https://www.ehealthweek.net

Loopt u na deze blog warm voor eHealth? Heeft de eHealthweek u geïnspireerd of wilt u weten wat eHealth voor voordelen kan bieden voor uw zorginstelling? Neem dan een kijkje op onze website of neem contact met ons op via info@ehealth88.nl of 030 – 3200380.

Recente blogs

Zoeken