Europese eHealth-week dit jaar in Amsterdam

 in Blog, eHealth, eHealth88

Volgende week vindt de eHealth-week plaats in Amsterdam. Het grootste jaarlijkse eHealth evenement van Europa zal van 8-10 juni plaatsvinden in de Beurs van Berlage.

De eHealth Week 2016 wordt georganiseerd door het ministerie van VWS, de Europese Commissie en HIMMS Europe. Het evenement wordt in Nederland gehouden wegens het voorzitterschap van Nederland van de Raad van de Europese Unie, het eerste half jaar van 2016.

Minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn (beiden VWS) willen dat nieuwe innovaties in de zorg breed toepasbaar worden. Deze wens staat daarmee centraal op het driedaagse congres.Het educatieve programma van dit jaar zal zich richten op 3 hoofdthema’s: Empowering People, Trust & Standards and Social Innovation & Transition.

eHealth88

Nederland is 1 van de meest digitaal volwassen landen in Europa en dus de ideale plek voor eHealth88 om tijdens de eHealth Week nog meer kennis op te doen op het gebied van IT en gezondheidszorg. Op maandag vindt u ons op de themadag in Utrecht, op dinsdag bij de start-up tot scale-up dag in Amsterdam en donderdag zijn we aanwezig op het congres en bij de matchmaking tussen verschillende bedrijven.

Laatste ontwikkelingen

Aan eHealth Week 2016 zullen naar verwachting 2500 mensen uit meer dan 30 landen deelnemen, om de laatste ontwikkelingen in de eHealth te bespreken. Het evenement wil discussies in de publieke en private sector op gang brengen, over wat men van elkaar kan leren en hoe men kennis kan delen. De eHealth week zet in op kennisdeling om met digitale middelen de kwaliteit en veiligheid van zorg in Europa te verbeteren.

Goed klimaat

Eerder dit jaar bleek dat Nederland een goed klimaat kent voor digitale zorgtoepassingen. Vice-president van HIMMS, Christina Roosen, is dan ook enthousiast dat Nederland gastland is van de eHealth week 2016. “In Nederland is een van de drie HIMSS EMRAM Stage 7 ziekenhuizen gevestigd en acht Stage 6 ziekenhuizen. We hopen diverse eHealth leiders van elke regio in Europa te mogen ontvangen en willen hen aanmoedigen om kennis met elkaar te delen om zo ons gezamenlijke doel te bereiken: de gezondheidszorg bevorderen met behulp van informatietechnologie.”

Programma

De eHealth Week 2016 begint met een programma die in het teken staan van de twee nationale themadagen op maandag 6 juni en dinsdag 7 juni. Maandag staan eHealth initiatieven uit de verschillende Nederlandse zorgregio’s centraal. Deze dag is bedoeld voor zorgaanbieders en -gebruikers van eHealth. Het ondersteunen en opschalen van eHealth start-ups in Nederland komt op dinsdag aanbod. Beide themadagen vinden plaats op het Marine Etablissement in Amsterdam.

Het internationale gedeelte van de eHealth Week 2016 begint op woensdag 8 juni 2016 om 9.00 uur met een Opening Keynote van 5 sprekers. 1 van deze sprekers is Minister Edith Schippers van het VWS. Het einde van de eHealth week zal plaatsvinden op vrijdag 10 juni 2016 om 12.30 uur met een Closing Keynote van onder andere staatssecretaris Martin van Rijn van de VWS. Voor het complete programma en meer informatie over de eHealth Week kunt u terecht op www.ehealthweek.org.

Bron: Ehealthweek.org en Rijksoverheid.nl

Recente blogs

Zoeken