Future HealthCare Week 2017, eHealth88 was aanwezig!

 in Blog, eHealth, eHealth88, Innovatie, Website Ontwikkeling

Het is deze week Future HealthCare Week 2017. Op 6 en 7 juni werd er daarom een Future Healthcare conferentie gehouden in Amsterdam. Onze Communicatie & Multimedia Designer, Britte Visser, was op de tweede dag van de conferentie aanwezig. In deze blog kun je haar ervaringen lezen.

Op deze conferentie waren meerdere gastsprekers, die allemaal hun visie op Future Healthcare gaven. Belangrijke onderwerpen waren privacy, vertrouwen en de customer journey.

Future of Healthcare

De eerste spreker was Madis Tiik. Deze adviseur van The Finnish Innovation Fund Sitra, vertelde over verschillende soorten varianten van eHealth. Volgens hem is digitalisering eHealth 1.0, integratie van systemen aan de behoeften van de gebruiker eHealth 2.0 en personalisatie van eHealth-systemen aan de hand van de gebruiker eHealth 3.0

Hij gaf aan dat het beter was als eHealth- en zorgorganisaties met een persoonlijk eHealth-account gaan werken en dat dit al een succes is in Australië, Estland, Finland en Zweden.

Designing for Privacy, Designing for Trust

De tweede spreker was Lex van Velzen van Roessingh Research and Development, die zowel het belang van vertrouwen en van privacy uitlegde binnen eHealth.

Dit deed hij aan de hand van vier verschillende factoren namelijk, Trust in Organisation, Trust in Treatment, Trust in Care Professional en Trust in Technology. Daarbij gaf hij ook aan dat zowel patiënten als zorgprofessionals deze vier factoren anders bekijken. Een patiënt wil namelijk misschien niet al zijn of haar data delen met alle artsen. Specifieke data met betrekking tot mentale gezondheid wil een patiënt bijvoorbeeld alleen delen met een behandelaar waarvoor die informatie relevant is.

The Cambridge project & Virtual Hospital: The Five Success Factors

Een ander veelbesproken onderwerp was het virtuele eHealth ziekenhuis. Hier gingen twee verschillende presentaties over. Dr. Zafar Chaudry van Cambridge University Hospitals gaf aan dat het ziekenhuis waar hij werkte gestoeld was op eHealth. Er zijn geen papieren dossiers meer en intakes zijn digitaal. Daardoor duurt de gemiddelde afspraak maar acht minuten. Dr. Chaudry bracht interessante vraagstukken aan het licht zoals wat digitalisering voor iedereen persoonlijk betekent.

Ook Jan de Boer van WeDoTrust sprak over virtuele ziekenhuizen. Als grote voordeel gaf hij aan dat de kosten veel lager zijn omdat er een minder groot of zelfs geen pand meer in gebruik hoeft worden genomen. De Triple AIM Paradox was belangrijk volgens hem. Hierbij houd je rekening met de gebruikerservaring van de patiënt, de gezondheid van de bevolking die groeit en de kosten die bespaard worden via eHealth. Hij gaf aan dat alleen een dokter een andere dokter kan overtuigen. Daarom is het voor ons als eHealth88 handig dat onze oprichter Martine Rooth zelf fysiotherapeute is geweest en dus inhoudelijke kennis heeft.

Are Children the Future (of Healthcare)?

Een andere interessante presentatie was die van Birk Frankvoort en Vera Naber van Jouwomgeving. Zij gave aan dat jongeren een zijn met digitalisering. Jongeren zijn de iGeneration die volgens onderzoek liever hun reukvermogen kwijtraken dan de huidige digitale middelen die ze tot hun beschikking hebben. Ook was een interessant inzicht dat jongeren vaak heel snel leren binnen een digitaal systeem, maar dat ouderen vaak beter de structuur en het overzicht binnen een digitale omgeving kunnen bewaren. Jongeren raken dit sneller kwijt.

Why talk about Future Healthcare if you can start tomorrow?

Ook sprak Mark Willems van Minddistrict. Hij gaf aan dat er voldoende toepassingen van verschillende ontwikkelaars waren rond eHealth, maar dat het gedrag aangepast moet worden van deze producenten. Meer bedrijven moeten gaan samenwerken en koppelingen met elkaar maken. Daarnaast moet er meer gefocust worden op preventie en moeten systemen snel geïmplementeerd en geëvalueerd worden.

eHealth88 heeft al veel kennis op dit gebied. We werken samen met diverse partners waarmee we bijvoorbeeld koppelingen leggen tussen websites en eHealth-systemen, zoals digitale patiëntendossiers of zorgportalen van andere eHealth-ontwikkelaars.

Eigenlijk gaven alle sprekers aan dat het budget voor innovatie laag is en dat dit vernieuwing tegenwerkt. Daarom hopen zij dat er in de toekomst meer budget gaat vrijkomen.

Voor Britte was het een enerverende dag, zoals u vast kunt begrijpen na al deze sprekers. Bent u zelf ook geïnspireerd door eHealth na het lezen van deze blog? Wilt u weten wat eHealth voor uw organisatie of praktijk in de zorg kan betekenen? Neem dan een kijkje op onze website of neem contact met ons op via info@ehealth88.nl of 030 – 3200380.

Recente blogs

Zoeken