Met deze goede voornemens wordt 2017 het jaar van eHealth!

 in Blog, eHealth, eHealth88, Overige

De wereld van eHealth groeit door de jaren heen steeds sneller. eHealth wordt binnen verschillende zorgsectoren anders geadopteerd en dat zorgt ervoor dat dit begrip een steeds bredere betekenis krijgt. In 2016 hebben op het gebied van eHealth dan ook erg veel ontwikkelingen plaatsgevonden die weer leidde tot nieuwe inzichten. Deze inzichten werden in de eHealth Monitor van 2016 weergeven en ook werden er duidelijke doelen gegeven. Met het oog op deze doelen en de andere ontwikkelingen rondom eHealth stellen wij daarom 4 goede voornemens op voor eHealth in 2017!

Quantified self is upcoming

Het is al vaker naar voren gekomen in blogs van eHealth88: Quantified self is een trend die veel impact gaat hebben. Quantified self staat voor de zelfmetende mens en heeft betrekking op de behoefte van de consument om zijn eigen gezondheid te kunnen monitoren. Deze trend breekt op dit moment in Nederland door in de vorm van wearables zoals FitBit of de Apple Watch. De consument wil inzicht hebben in zijn eigen gezondheid en hier het liefst ook nog de controle over hebben. Een goed voornemen hiervoor is dus ook om de verantwoordelijkheid een tikkeltje meer bij de patiënt te leggen en hem zo veel mogelijk inzicht te geven.

eHealth moet meer maatschappelijk geaccepteerd worden

De techniek van veel eHealth toepassingen staat erg sterk en werkt goed. Wat alleen verandert moet worden, is de blik van de gebruiker op de zorg. Oude gewoontes zijn vastgeroest in het hoofd van de zorggebruiker en de innovatieve mindset is nog niet erg doorgedrongen. Door simpelweg de grote meerwaarde van eHealth te benadrukken door bijvoorbeeld huisartsen wordt er draagvlak gecreëerd bij de zorggebruiker. Het tweede goede voornemen is dan ook om de zorggebruiker beter te informeren over eHealth en haar mogelijkheden en daarnaast de gebruiker vaker in aanraking met eHealth oplossingen te brengen.

Ogen moeten geopend worden, eHealth is noodzakelijk!

Veel zorgaanbieders negeren de opkomst van eHealth. Ook deze groep zit vastgeroest in oude gewoontes. Het is belangrijk om de noodzaak van innovatie in te zien voordat het te laat is. Het derde goede voornemen is dan ook om de noodzaak van eHealth duidelijk te maken bij deze groep zorgaanbieders, zodat we er met zijn alle op vooruit gaan!

Stop de slordige omgang met privacy en veiligheid

Een onderwerp wat soms de groei van eHealth in de weg zit is privacy. Patiëntgegevens zijn namelijk erg gevoelige en belangrijke informatie waar met de grootste zorg mee om moet worden gegaan. Bij sommige eHealth oplossingen krijgen zorggebruikers het idee dat de privacy niet goed wordt bewaard en dit zorgt er dan weer voor dat de toepassing niet gebruikt wordt. Het vierde goede voornemen voor eHealth is dan ook om de grootste focus van elke toepassing te leggen op het behouden van privacy van de gebruiker.

Bent u benieuwd naar wat eHealth voor uw zorginstelling kan betekenen? Neem dan een kijkje op onze website of neem contact met ons op via info@ehealth88.nl of 030 – 3200380.

Bron: Icthealth.nl

Recente blogs

Zoeken