Kick-off eHealthweek 2018

 in Blog, eHealth, eHealth88

In januari 2017 werd eHealth op de kaart gezet door het ministerie van VWS, ECP en hun vele partners waaronder eHealth88. De eHealthweek 2017 vond van 21 t/m 27 januari 2017 plaats. Deze speciale week, waarin allerlei events plaatsvonden, was een succes. Daarom komt er een vervolg. Van 20 t/m 26 januari 2018 vindt de eHealthweek 2018 plaats.

Er is al veel bewerkstelligd rondom eHealth en het vergroten van de bekendheid hiervan. eHealth en digitale ondersteuning in de zorg kan mensen meer toegang geven tot zorg en meer inzicht bieden in hun gezondheid. De stappen om de voordelen duidelijker te maken en de bewustwording te vergroten zijn gezet. Desondanks is er nog werk aan de winkel. Veel Nederlanders weten niet voldoende wat eHealth voor hen kan betekenen.

Wat statistieken

Binnen de afgelopen eHealthweek werden er door 249 partners, meer dan 100 activiteiten georganiseerd, waar 14.000 bezoekers aan meededen door heel Nederland. (Thuis)zorginstellingen, maatschappelijke initiatieven, startups, gemeenten, onderwijsinstellingen, ouderenbonden en meer organisaties deden mee aan de eHealthweek 2017.

De eHealthweek kreeg door de bezoekers een beoordeling van een 7,6. 62 procent van de bezoekers gaven aan dat ze na de eHealth-week beter bewust waren over de mogelijkheden die eHealth-toepassingen bieden. 74 procent gaf aan zich na de week meer te gaan verdiepen in de mogelijkheden van eHealth.

eHealth88, partner van de eHealthweek

Ook eHealth88 nam deel aan de eHealthweek 2017. Zo gaven wij een webinar waarbij we duidelijk maakte wat eHealth inhoudt, wat onze organisatie ermee doet en wat het voor voordelen kan bieden voor bijvoorbeeld huisartsen- en fysiotherapiepraktijken. Van de personen die deelnamen aan de webinar kregen we positieve feedback. De interesse in eHealth was gewekt bij de deelnemers. De eHealthweek 2017 was dus ook voor eHealth88 een succes.

In 2018 doen wij daarom graag weer mee aan de eHealthweek. Wij zullen dan ook bij de partnerbijeenkomst van de eHealthweek 2018 aanwezig zijn. Dit event vindt plaats op donderdag 28 september 2017. Het doel ervan is om eHealth-organisaties kennis met elkaar te laten maken, ideeën uit te wisselen en samenwerkingspartners te vinden.

Kunt u niet op de eHealthweek 2018 wachten? Wilt u nu al aan de slag met eHealth? Neem dan contact met ons op om samen aan de slag te gaan met eHealth voor uw organisatie in de zorg. Wij kunnen u en uw zorginstelling of praktijk helpen met een up-to-date website, nieuwe huisstijl of mobiele versie of app van uw website. Ook kunnen wij advies geven over eHealth en wat het voor voordelen kan beteken voor uw zorgorganisatie. Kijk gerust verder op onze website of neem contact met ons op via info@ehealth88.nl of 030 – 3200380. We zien samenwerking met uw praktijk of zorginstelling graag tegemoet.

Recente blogs

Zoeken