Nederlandse zorg nog niet klaar voor grote veranderingen

 in Blog, eHealth, Innovatie

De laatste tijd is de zorg erg veranderd. Robots, domotica, beeldschermbellen, online-consulten, apps en slimme pleisters, het zijn allemaal voorbeelden van ‘disruptive change’. Er gebeuren op het gebied van eHealth al veel mooie dingen, maar toch blijven veel zorgorganisaties achter.

Zorgorganisaties blijven achter

Volgens directeur Micky Adriaansens en directeur zorg Dennis Christmas zijn veel zorgorganisaties nog te weinig bezig met de vraag: wat betekent dit voor mij over vijf jaar? Volgens hun zijn ze nog te veel bezig met de waan van de dag, terwijl iedere zorgorganisatie hier uiteindelijk toch mee te maken krijgt. Om deze reden willen Adriaansens en Christmas het thema ‘disruptive change’ op de agenda krijgen van de besturen. Om dit meer onder de aandacht te brengen en om zorgorganisaties duidelijk te maken hoe ze hiermee de zorg kunnen verbeteren, houdt Twynstra Gudde vandaag samen met Zorgvisie het seminar ‘Discruptive Change in de Zorg- Condities voor succesvolle veranderingen in de zorg’ in Amersfoort.

Op het seminar spreken deskundigen zoals Melvin Samson. Samson schafte in een van de grootste ziekenhuizen in Europa, het Karolinska universiteitsziekenhuis in Stockholm, de klassieke indeling in divisies en vakgroepen af die alle ziekenhuizen hanteren. Hij wilde die klassieke silo’s doorbreken en meer de aandoening van de patiënt centraal stellen. “In Nederland gebeurt dit op kleinere schaal ook, maar in Zweden heeft Samson het heel rigoureus aangepakt” zegt Christmas. In Nederland heeft hij de afgelopen vijf jaar het Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht tot totstandkoming begeleidt. Ook daar worden de klassieke silo’s doorbroken.

Drie miljoen lege vierkante meters

Doordat zorg ook thuis kan worden gegeven door middel van apps of beeldschermbellen, zorgt dit voor leegstand bij zorgorganisaties. Het kadaster becijferde onlangs dat in Nederland mogelijk drie miljoen vierkante meter aan zorg gebouwen leeg komt te staan. Volgens Christmas kan je deze beschikbare ruimte ook anders invullen door nieuwe diensten aan te bieden en startups aan je te binden.

Wat kan eHealth88 voor uw betekenen?

Wij als eHealth88 helpen u graag op weg met eHealth toepassingen in uw zorgorganisatie. Dit doen wij via (combinatie van) een gebruiksvriendelijke responsive website, applicaties en eHealth toepassingen zoals een support chat, social media en zorgmarketing. eHealth88 richt zich op betere online profilering voor uw praktijk met een betere service voor cliënten. Wij helpen uw bij het bereiken, betrekken en behouden van cliënten.

Geïnteresseerd geworden? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bron: hpdetijd.nl

Recente blogs

Zoeken