De nieuwste trends op het gebied van Digital Health

 in Blog, eHealth, eHealth88

Voor Digital Health Tech Vision 2016 komt adviesbureau Accenture met vijf trends die het digitale zorglandschap gaan vormen of al aan het vormen zijn. In dit rapport over Digital Health staan bedrijven die met hun innovatieve aanpak voorop lopen op dit gebied. Maar het draait niet alleen om technologie: de digitale voorhoede in de zorg focust zich op diensten voor de consument en werkt samen met nieuwe toetreders van binnen en buiten de zorg

Kaveh Safavi, auteur van het rapport en tevens Senior Global Managing Director voor de gezondheidstak van Accenture zegt dat het rapport uitgaat van een ‘people-first approach’. Met computertechnologie kunnen we sommige menselijke handelingen vervangen zonder zorgprofessionals zelf te vervangen: technologie kan helpen om betere resultaten te behalen.

Intelligent Automation

De eerste trend houdt in dat zorgprocessen efficiënter en intelligenter kunnen worden ingericht door middel van automatisering. Simpel gezegd: intelligent automation, mensen plus machines. Met een nieuwe reeks aan digitale toepassingen kunnen we productiever werken en betere resultaten krijgen. Computers vervangen mensen niet, maar computervermogen wordt gebruikt als aanvulling op werkprocessen.

Liquid Workforce

Bij de tweede trend, ‘Liquid Workforce’, draait het erom dat professionals door invloed van nieuwe technologie effectiever te werk gaan en wachttijden voor patiënten verkorten. Met het digitaliseren van zorg kunnen zorgprofessionals en zorgverleners ook extern gaan werken. Videoconsults met patiënten op afstand of een overleg met collega-specialisten in Zuid-Amerika.

Platform Economy

Trend drie, ‘Platform Economy’, ecosystemen zijn het fundament van digitale zorg. Steeds meer technologiebedrijven en zorgaanbieders werken met een platform waar verschillende technologieën en datasets samen komen. Meerdere technologie-trends lopen als een rode draad door de Platform Economy. We gaan steeds meer toe naar ecosystemen, waarin verschillende medische en technologiebedrijven samenwerken om waarde te creëren. Voor zorgconsumenten levert dat makkelijk te gebruiken diensten of producten op.

Predictable Disruption

De vierde trend, ‘Predictable Disruption’, gaat over de manier waarop de grenzen van bestaande zorg worden opgerekt door innovatie. Door te kijken naar hoe andere industrieën omgaan met disruptieve technologie kun je als zorginstelling een voorsprong nemen op de concurrentie. Zorgconsumenten willen en verwachten gepersonaliseerde diensten in de zorg. Volgens het rapport vindt 86% van de zorgmanagers dat hun organisaties gedwongen worden om zichzelf en hun business model opnieuw uit te vinden.

Digital Trust

De laatste trend voor 2016 is ‘Digital Trust’: een rapport over technologie kan niet compleet zijn zonder het belang van privacy te onderstrepen. Zorgorganisaties moeten digitaal vertrouwen opbouwen. Door een combinatie van digitale voorwaarden, gebruikersovereenkomsten en cyber security, en dus passende technische beveiligingsmaatregelen te nemen.

Bron: Smarthealth.nl

Recente blogs

Zoeken