‘Onderzoek in Beweging’ symposium was een succes!

 in Blog, eHealth88

Na weken van voorbereiding was het dan zo ver: de 20ste editie van ‘Onderzoek in Beweging’ symposium vond plaats op zaterdag 27 februari. De vakgroep Epidemiologie van Universiteit Maastricht, de opleiding Fysiotherapie van Zuyd Hogeschool en het Regionaal Genootschap Fysiotherapie (RGF) Maasvallei organiseerde het ‘Onderzoek in Beweging’ symposium in Maastricht.

De aanleiding van dit symposium was, dat het voor verschillende praktijken in de zorg nog steeds onduidelijk is wat de meest optimale manier is om de trainingsintensiteit bij patiënten met chronische aandoeningen op te meten. Veel praktijken beschikken niet over de juiste apparaten of zijn hier niet specifiek in geschoold. Vandaag de dag zijn steeds meer praktijken wel in staat om beweeggedrag te motiveren en te monitoren met behulp van technologie, zoals apps en wearables, zowel thuis als in de praktijk. Maar blijft het toch lastig om te bepalen wat er nou wordt verstaan onder optimale trainingsintensiteit bij patiënten met chronische aandoeningen.

Tijdens het symposium werden de volgende onderwerpen besproken:

  • Wat wordt verstaan onder optimale trainingsintensiteit?
  • Welke factoren zijn belangrijk bij het bepalen van de optimale trainingsintensiteit bij patiënten met chronische aandoeningen? Met specifieke aandacht voor drie veel voorkomende patiëntengroepen: COPD, diabetes en oncologische patiënten.
  • Welke rol kan technologie hebben in het optimaliseren van de trainingsintensiteit?

De dag begon voor een zaterdag vroeg; om 9 uur stonden alle standhouders en sprekers al klaar om de bezoekers te voorzien van informatie. Gedurende de ochtend werden presentaties gegeven door verschillende sprekers. Later op de dag werden drie workshops georganiseerd. Het doel van de workshops waren; inzicht geven en belangstelling wekken in de verschillende onderwerpen die aan bod kwamen. Tijdens de pauzes kregen de bezoekers de gelegenheid om te eten en een praatje te houden met de standhouders. Uiteraard werd het symposium op Limburgse wijze gevierd en dat is met vlaai!

Interactieve expositie.

De organisatie had dit jaar gekozen voor een interactieve expositie. Elke standhouder moest iets leuks bedenken voor de bezoekers. Wij hadden voor dit symposium een draaiend eHealth rad meegenomen. Het draaiend rad was een quiz waar vragen rondom digitale zorg en zorgmarketing gesteld werden. De deelnemers die een vraag goed beantwoordde kregen een klein aandenken en een lot mee. Met dit lot maakte de deelnemers kans om mee te doen met de loting. Wat konden de deelnemers winnen met hun lot? Onze chatservice met backoffice voor 3 maanden lang (t.w.v. 499.-). De winnaar van de online chatservice werd aan het einde van de dag bekend gemaakt.

Wij kunnen in ieder geval terug kijken naar een zeer geslaagde symposium. Het draaiend rad beviel goed bij de bezoekers en de workshops en presentaties waren zeer interessant. Wij vonden de interactieve expositie een heel leuk initiatief. Het was weer eens anders!

Recente blogs

Zoeken