Online aanwezigheid, belangrijk voor uw praktijk?

 in Blog, Website Ontwikkeling, Zorgmarketing

Online is er een wirwar aan informatie te vinden over ziektes en aandoeningen, maar voor patiënten is er geen duidelijkheid of deze informatie klopt en of ze zich zorgen moeten maken. In deze blog gaat eHealth88 het hebben over het belang van een website om goede informatie aan de patiënten van uw huisartsen- of fysiotherapiepraktijk te verschaffen.

Klopt het of klopt het niet?

Volgens een onderzoek van solvo, een platform voor zorgspecialisten uitgevoerd door Peil.nl zoeken zeven op de tien Nederlanders informatie op internet voor- en na een bezoek aan een huisarts of specialist. Veelal weten ze alleen niet of de medische informatie die online staat betrouwbaar is. Ook twijfelen veel Nederlanders of de informatie beter of slechter is dan die van de arts. Hierdoor kunnen patiënten zich onnodig zorgen maken over wat ze voelen of juist het risico van een symptoom onderschatten.

Een weg banen naar de juiste informatie

Marijn Pijnenborg, directeur van solvo, geeft aan dat er erg veel online informatie is binnen de zorgsector, maar dat patiënt zich niet altijd een weg weet te banen richting de juiste informatie. “De zorgsector is niet erg transparant, het aantal praktijken is groot en veel patiënten weten niet bij welke specialist ze het beste terecht kunnen om de juiste zorg te krijgen.” Goede, duidelijke en vindbare informatie is ontzettend belangrijk om uw patiënten goed van dienst te kunnen zijn.

Nederland: Ontzettend online

Maar dat is niet de enige reden om een up-to-date website te hebben voor uw praktijk in de zorg. Het blijkt namelijk volgens het onderzoek ook dat 61% van de Nederlanders een praktijk vindt door online te zoeken of juist door advies van vrienden en familie en daarna online op zoek te gaan. De vindbaarheid en online uitstraling van uw praktijk is dus ontzettend belangrijk.

Met een goede website en sterke online aanwezigheid helpt u dus niet alleen uw praktijk, maar bewijst u daarnaast uw patiënten een dienst door duidelijke en heldere medische informatie te leveren. Een goede website is dus zowel voor uw praktijk als voor de patiënt van groot belang.

Wilt u na deze blog uw online positie versterken? eHealth88 kan uw website state-of-the-art opleveren met een toekomstbestendige huisstijl en een goede vindbaarheid via Google. Zo kan uw praktijk beter gevonden worden en bewijst u uw patiënten een dienst door de informatie aan te bieden waar zij behoefte aan hebben.

eHealth88 staat voor u klaar! Neem een kijkje op onze website of neem contact met ons op via info@ehealth88.nl of 030 – 3200380 als u samen aan de slag wilt met uw website.

Bron: ICT&health.nl

Recente blogs

Zoeken