Scanaflo, Talkspace en Google Contact Lens, voorbeelden van innovatie door middel van eHealth

 in Blog, eHealth, eHealth88, Innovatie, mHealth

eHealth is een industrie die zich door middel van innovatie constant verbetert en ontwikkelt. Via allerlei nieuwe technologieën zorgt eHealth dat de zorg beter wordt. In deze blog worden een aantal van die ontwikkelingen op een rijtje gezet.

Van binnen meten

Er komen steeds meer middelen op de markt om te weten wat een patiënt heeft. Zo heeft Google de Google Contact Lens in de maak. Een lens die continu de suikerspiegel van mensen met diabetes meet, die in samenwerking met smart medicine, de bloedwaarde meten van een persoon. Door deze combinatie van de Lens en slimme pillen wordt de specialist gewaarschuwd als de waarden ernstig afwijken. Dit bespaart veel kosten omdat de patiënt minder door allerlei verschillende artsen en specialisten gemonitord hoeft te worden.

Ook zijn er eHealth-toepassingen op de markt zoals de Scanaflo, de Nederlandse Skinvision-app en de Propeller-sensor met app om beter in de gaten te kunnen houden of iemand huidkanker heeft of om zelfs te voorkomen dat een persoon dit krijgt. Door er op tijd bij te zijn kan er ingegrepen worden zonder langdurig traject.

Spotify van psychologie

Talkspace is een service waarbij je voor 25 dollar per maand gekoppeld wordt aan een professionele psycholoog waarmee een patiënt zoveel contact via de app mag opnemen als waar hij of zij behoefte aan heeft. Hierdoor worden drempels om naar een behandelaar te gaan een stuk lager waardoor patiënten de zorg afnemen die ze echt nodig hebben.

Verspilling in het ziekenhuis is verleden tijd

Twee organisaties zoals het Cohealo uit Amerika en Floow2 uit Nederland hebben platforms gemaakt waarbij ziekenhuizen medische apparatuur kunnen delen. Medische apparaten zijn namelijk vaak erg duur, terwijl ze niet continu gebruikt worden. Ziekenhuizen kunnen zo dus niet alleen de capaciteit verdelen, waardoor apparatuur efficiënter wordt gebruikt, maar ook de kosten kunnen verdeeld worden waardoor er meer bespaart kan worden.

Meer overzicht is beter

Vaak is een behandeltraject binnen een ziekenhuis vrij complex. De makers van de Behandelpad-app wilden dit anders zien. Deze app maakt namelijk inzichtelijk wat een behandeltraject inhoudt met een persoonlijke tijdlijn en meldingen als de patiënt een behandeling heeft of een actie gerelateerd aan een behandeling moet doen (bijvoorbeeld medicatie in te nemen).

U ziet dus na deze blog dat innovatie volop aanwezig is in de eHealth-wereld. Ook eHealth88 is als organisatie volop in ontwikkeling. Heeft u na deze blog vragen over eHealth? Of Wilt u meer weten over wat eHealth voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan een kijkje op onze website of neem contact met ons op via info@ehealth88.nl of 030 – 3200380.

Bronnen: Redmax, Computable

Recente blogs

Zoeken