Social media en eHealth

 in Blog, eHealth, eHealth88, Overige

eHealth wordt soms onpersoonlijk genoemd. Digitalisering zal tot gevolg hebben dat er minder persoonlijk contact is en de patiënt zal een minder sociale behandeling krijgen. Een nieuwe combinatie binnen eHealth speelt op deze associaties in. Deze combinatie brengt twee mooie werelden bij elkaar: social media en eHealth.

e-Healthy communities zijn een gevolg van de combinatie van eHealth en social media en zijn te vinden in allerlei verschillende vormen voor allerlei doelgroepen. Van eenvoudige Facebook- of LinkedIn-groepen tot digitale ecosystemen en kenniscentra. Wat deze communities allemaal gemeen hebben is dat de groepsleden kennis uitwisselen of anderen willen inspireren.

3 soorten eHealthy-communities

De eHealthy-communities zijn uniek en in grofweg 3 soorten te vinden op internet:

  1. Professionals

De eerste variatie op de eHealthy-communities heeft een professionele insteek. Op deze platforms bevinden zich vooral experts, ervaringsdeskundigen of hoger opgeleiden. Hierop is veel kennis en informatie te vinden.

  1. Patiënt/aanbieder

De tweede variant focust zich vooral op het uitwisselen van actuele kennis over gezondheid, leefstijl en welzijn tussen de zorgaanbieders en hun patiënten. Deze communities gaan vaak over een specifieke aandoening of onderwerp.

  1. Sharing is caring

De derde variant draait om delen (sharing). Bijvoorbeeld het delen van een Facebookpagina met een thema rondom gezondheid of het delen op andere social media platforms. Peer-to-peer communities vallen ook onder dit genre.

Succesfactoren

De redenen dat deze communities zo succesvol zijn, zijn simpel: we doen het samen, het is interactief en het levert inzicht en commitment op. Het is belangrijk dat de deelnemers zich betrokken voelen bij het onderwerp. Commitment en engagement zijn dan ook sleutelwoorden, want als deelnemers zich betrokken voelen worden ze enthousiast wat weer leidt tot delen en uitbreiding van de community.

Deel de positiviteit!

Positieve geluiden over de gezondheidszorg, mantelzorg en chronische zorg zijn altijd fijn om te horen en te verspreiden. Dit stimuleert ook om met zijn allen te blijven verbeteren en elkaar te helpen. eHealth wordt namelijk pas succesvol als iedereen een handje meehelpt!

Heeft u als zorgaanbieder vragen over de (mogelijke) implementatie van eHealth binnen uw organisatie? Mail ons dan via info@eHealth88.nl of bel ons op 030-3200380 voor advies of een eventuele samenwerking!

Bron: icthealth

Recente blogs

Zoeken