Top 3 innovatieve eHealth doorbraken op de IFA

 in Blog, eHealth, eHealth88, Innovatie, mHealth, Overige, Website Ontwikkeling, Zorgmarketing

IFA is de grootste techbeurs van Europa en is 2 september van start gegaan. De naam IFA staat voor ‘Internationale Funkausstellung Berlin’. Deze beurs vind plaats in het prachtige Berlijn en draait volledig om innovatie en de laatste producten van Europa. Opkomende trends, nieuwe technologieën en de nieuwste producten staan centraal. Er zijn verschillende Area’s waar bezoekers een breed scala aan producten en oplossingen kunnen zien met betrekking op een bepaald thema.

Wat vind je waar?

De beurs is onderverdeeld in 3 Area’s waar innovaties door gekenmerkt worden. Deze zijn:

IFA Fitness & Activity: Deze Area is een business platform voor onder andere wearables en de laatste ontwikkelingen voor digitale fitness producten. Dit is een ontmoetingsplek voor leveranciers, bezoekers en de pers.

IFA iZone: De iZone richt zich op innovaties en producten die special ontworpen zijn voor Mac, iTech producten en Apps. Er worden verschillende accessoires en aanvullingen op de bekende Apple producten getoond.

IFA Tecwatch: De focustopics van Tecwatch zijn onder andere de Smart Home, Internet of Things, Digital Health, Robotics, Mobility en 3D Printing. Tecwatch zal innovaties en de laatste producten laten zien rondom de consument en zijn leefomgeving.

In alle Area’s zijn innovaties op het gebied van eHealth te vinden. Waar IFA Tecwatch onder andere met Digital Health en Mobility laat zien, is er bij IFA Fitness & Activity veel te vinden over sporten en gezond blijven. Daarnaast is er in de IFA iZone veel te vinden over iOs en aanpassingen hierop.

Innovatie top 3

Wij hebben de drie opvallendste, kansrijke en vooral belangrijkste doorbraken die hun debuut gaan maken op de IFA beurs op een rijtje gezet.

SleepSense

De SleepSense wordt op de IFA voor het eerst aangekondigd. De innovatie van Samsung is een slaaptracker die je onder je matras laatst. Hij laat je niet alleen zien hoe lang je geslapen hebt, maar houdt ook je ademhaling en je hartslag bij tijdens de gehele nacht. Je stopt het apparaatje onder je matras (maak je geen zorgen de SleepSense is niet meer dan een centimeter dik) en de gevoelige sensoren meten door het matras je gehele lichaam terwijl je slaapt. De SleepSense van Samsung zal een onderdeel worden van een Internet-Of-Things-ecosysteem wat Samsung aan het ontwerpen is en zal samenwerken met andere apparatuur in je huis. Zo zal bijvoorbeeld de televisie uitschakelen als je in slaap bent gevallen. Ideaal voor mensen met een slaapstoornis of gewoon om zeker te zijn van je gezondheid!

Philips Health Watch

Ook de Philips Health Watch maakt zijn debuut op de IFA in Berlijn. Deze SmartWatch is een onderdeel van een lijn eHealth oplossingen die Philips op de markt gaat brengen. De Health Watch bevat biometrische sensoren waarmee de gezondheid van de gebruiker nauwkeurig in de gaten wordt gehouden. Philips claimt chronische aandoeningen zoals rugpijn en hartklachten te kunnen voorkomen aan de hand van de Smart Watch. Onder andere hartslag, bewegingsactiviteit en slaappatronen zullen door de Watch in de gaten worden gehouden. De lijn van eHealth oplossingen van Philips zullen allen apart data naar een bijbehorende smartphone-app sturen waardoor de algemene gezondheid continu gemeten wordt.

Spark

Spark is een innovatie van TomTom op het gebied van fitness. Het sporthorloge maakt het meenemen van je iPod, smartphone en oortjes bij het sporten verleden tijd. Met een opslagcapaciteit van 3GB en de mogelijkheid om muziek draadloos via Bluetooth naar je koptelefoon te streamen wordt het sporten een stuk makkelijker gemaakt. Naast het verzorgen van muziek heeft het horloge een ingebouwde hartslagmeter, registreert stappen, actieve tijd, afgelegde afstand, verbrande calorieën en ook slaap. Nóg verantwoorder sporten dus!

De beurs zorgt dus voor vele doorbraken op het gebied van eHealth en mHealth. Wilt U graag bijblijven van de trends op het gebied van eHealth of wilt U kijken wat uw organisatie kan doen om te innoveren? Neem dan contact met ons op!

Bronnen: Smarthealth.nl, Nu.nl, androidworld.nl, ifa-berlin

Recente blogs

Zoeken