De voordelen van een SSL-certificaat

 in Blog, Overige, Website Ontwikkeling

Tegenwoordig is privacy een hot item. Steeds meer gegevens worden gedeeld op het internet en via apps. Zeker ook in de eerstelijns zorg met gezondheidsgegevens en contactformulieren die verstuurd worden via de websites van huisartsen, fysiotherapeuten en andere zorgverleners. Daarom is een SSL-certificaat belangrijk. 

Maar wat is nu een SSL-certificaat?

SSL staat voor Secure Socket Layer. Een moeilijke term maar eigenlijk is het een protocol waardoor een website extra beveiligd is. Uw informatie wordt ingepakt verstuurd, waardoor het minder makkelijk is voor buitenstaanders om aan de verstuurde gegevens te komen. Het is ook een bewijs dat uw site goed beveiligd is, wat u dan ook kan tonen aan uw patiënten.

Uw site extra veilig

Een SSL-certificaat is van essentieel belang. Zeker als u privacygevoelige gegevens verwerkt. Het is tegenwoordig zelfs verplicht als u iets met dat soort gegevens doet. Ook contactformulieren van cliënten of patiënten vallen tegenwoordig onder privacygevoelige data, daardoor is een SSL-certificaat erg belangrijk.

Een bewijs van veiligheid

Met een SSL-certificaat kunt u laten zien dat uw site veilig is aan uw patiënten. Het is een bewijs van veiligheid en dat de website echt is. Een namaaksite met valse gegevens kan namelijk geen SSL-certificaat krijgen. Hiermee weten uw patiënten dus dat uw praktijk de veiligheid van hun gegevens hoog in het vaandel heeft en er ook iets aan doet om deze te beschermen.

Een SSL-certificaat beveiligt e-mails

Alle e-mails die via de website verzonden worden of waarvan de naam van de site in het e-mailadres staat(bijvoorbeeld info@ehealth88 bij onze site), zijn extra beschermd waardoor de kans aanzienlijk kleiner is dat niet-betrouwbare personen uw e-mails meelezen door digitale inbraak op uw website of e-mailserver. Daardoor zorgt het voor een veilige communicatie tussen u en uw cliënt via het internet.

Door een SSL-certificaat beschouwt Google uw website als veilig waardoor u hoger in het systeem van Google komt en u dus eerder gevonden wordt.

Als u meer vragen heeft over een SSL-certificaat of uw website SSL-gecertificeerd wilt hebben neem contact met ons op via info@ehealth88.nl of 030 – 3200380. Of kijk gerust nog even verder op onze website.

Recente blogs

Zoeken