Waar hebben we in 2018 het meest op gegoogled?

 in Innovatie

Het is elk jaar weer afwachten waar Nederlanders het meest naar googlen. In 2018 waren het vaak sporters en sportevenementen waarnaar werd gegoogled, naast uiteraard grote nieuwsitems.

De top 5 meest gezochte termen in Nederland

Dit jaar staat op nummer vijf van de meest gegooglede termen in Nederland, Jos B. die verdacht wordt van de moord op Nicky Verstappen. De nummer vier zou je misschien niet zo snel verwachten in de top 5. Namelijk ‘Litebit’, een site waar je Cryptovaluta zoals de Bitcoin kan kopen en verkopen. Op nummer drie staat Barbie, een bn’er vooral bekend van televisie en dit jaar in het nieuws was en nu tevens onderwerp in een discussie voor een richtlijn voor inloggegevens in de zorg. Nummer twee wordt ingenomen door de Nederlandse zangeres Glennis Grace, die het tot de finale van America Got Talent wist te schoppen. Op één staat de Zweeds dj Avicii (Tim Bergling), onder muziekliefhebbers in Nederland en de rest van de wereld een zeer geliefde dj. De Wereld was dan ook geschokt toen hij op 20 april 2018 overleed.

Wat is…de meest gegooglede ‘wat is’ vraag?

Nederlanders willen graag weten wat iets nu precies is en dat zie je terug in de categorie ‘Wat is?’. Zo weet Nederland kennelijk nog steeds niet goed wat BPM is en wat een massastart inhoudt, met een respectievelijk 9e en 7e plek werd hier veel op gezocht. Nederland vergrootte haar kennis verder met vragen als ‘wat is een hermafrodiet?’ (nr. 4), ‘Wat is de sleepwet?’ (nr. 2). De nummer 1 is in 2018 zo vaak voorbij gekomen dat het een bijnaam kreeg, namelijk het ‘D-woord’. In 2018 is de meeste gezochte Wat is… ?’ vraag,  “Wat is dividendbelasting?”. Het plan om de dividendbelasting af te schaffen was omstreden, omdat de Nederlandse burger en de meerderheid van politieke partijen hiertegen waren. Door het plan toch door te laten gaan ontstond er een verhit debat en uiteindelijk ging het plan niet door. Vorig jaar was de vreemde eend in de bijt nog ‘Wat is een Pangolin?’ (nr. 2), dit jaar bereikte ‘Wat is no nut november?’ (nr. 4) als vreemde eend de top 5. Waar dat voor staat? Dat kan Google je wel uitleggen…

Bekende Nederlanders

Uiteraard googlen we massaal naar bekende Nederlanders. Bij de BN’ers, staat op nummer vijf Koningin Máxima, gevolgd door André Hazes op de vierde plaats. Op drie staat Waylon op twee staat de eerder genoemde Glennis Grace en hoe kan het ook niet anders op nummer één staat de Formule 1 coureur, Max Verstappen. Voor Max Verstappen was 2018 een top jaar en hij wordt inmiddels wereldwijd gezien als een van de meest talentvolle coureurs van dit moment.

En Kiki Bertens dan?

Toptennisster Kiki Bertens, laat met haar zevende plek als meeste gezochte Bekende Nederlander zien dat 2018 een topjaar voor haar was. Een jaar waarin ze niet alleen doorstootte naar de top 10 meest gezochte BN’ers, maar ook naar de top 10 beste tennissters ter wereld!

 

Nog meer meest gegooglede termen lezen?

Recente blogs

Zoeken