WhatsApp Zakelijk gebruiken om met uw cliënt te communiceren.

 in Blog

WhatsApp is niet meer uit de digitale wereld te denken. WhatsApp is geïnstalleerd op 92 procent van de smartphones in Nederland, wat overeenkomt met 11,2 miljoen telefoons. Om uw dienstverlening en het gesprek tussen u en uw cliënt nog makkelijker te maken kunt u WhatsApp Zakelijk gebruiken.

Om WhatsApp Zakelijk te gebruiken is er niet per se een mobiel nummer nodig, maar kunt u het vaste nummer van uw praktijk gebruiken. De applicatie ‘WhatsApp Zakelijk’ is gemakkelijk te downloaden in de Google PlayStore. Helaas is de applicatie nog niet te downloaden in de IOS Appstore.

Nadat u de applicatie heeft gedownload en uw nummer heeft geverifieerd, kunt u de eerste bedrijfsgegevens invoeren. WhatsApp vraagt om een bedrijfsnaam en profielfoto. Let op: de bedrijfsnaam is na activering van het account niet meer te veranderen. Daarna kunt u uw resterende zakelijke gegevens toevoegen aan uw account. Denk hierbij aan openingstijden van de praktijk, het adres, een aanvullende omschrijving en overige contactgegevens zoals website en e-mailadres.

WhatsApp Zakelijk is op verschillende manieren in te zetten binnen uw organisatie. U kunt het gebruiken om contact te leggen met uw cliënten, om zo afspraken te maken. Daarnaast kunt u als zorgverlener ook bij uw collega zorgverleners een second opinion aanvragen als u twijfelt over de beste behandeling van uw cliënt.

Wel is er een kleine kanttekening voor het gebruik van WhatsApp Zakelijk. Het is natuurlijk een makkelijke manier van communiceren, maar zorg ervoor dat uw geen privacygevoelige gegevens deelt naar bijvoorbeeld collega’s. Het is ook niet de bedoeling dat cliënten privacygevoelige gegevens met u delen. WhatsApp blijft een groot medium en valt onder het beheer van Facebook, maar dit is geen garantie voor het veiligstellen van gegevens.  

Recente blogs

Zoeken