Drie miljoen euro vrij voor zelfmanagement in de zorg

 in Blog

Coöperatie Zelfzorg Ondersteund (ZO!) heeft in samenwerking met zorgverzekeraars, patiëntenverenigingen en zorgaanbieders, drie miljoen euro vrij gemaakt om zelfmanagement binnen de zorg in Nederland te stimuleren.

Het bedrag is vrijgemaakt dankzij de samenwerking van ZO!, CZ, De Friesland, Menzis, ONVZ, VGZ, Zilveren Kruis, DVN, Hart&Vaatgroep, Longfonds, NPCF, Ineen, LHV, NDF en NHG. Deze partijen samen hebben de handen ineengeslagen, omdat zij zagen dat op gebied van zelfmanagement veel initiatieven zijn maar nog lang niet iedereen mee aan de slag gaat.

Met dit bedrag wil ZO! eerstelijns zorgorganisaties helpen met financiële middelen voor de implementatie van digitale platforms voor zelfmanagement. Steeds meer mensen met een chronisch aandoening willen meer regie over hun eigen gezondheid. Op deze manier willen wij de dingen blijven die ze belangrijk vinden, want met zelfmanagement krijgen zij de mogelijkheid om hun eigen leven te leiden.

“Zorggroepen, huisartsen en POH’ers (praktijkondersteuners, red.) merken dat er extra tijd en inzet nodig is voor opschaling van zelfmanagement, met name voor de eenmalige slag in visievorming, het creëren van draagvlak en opleiding en training van zorgprofessionals”, aldus Pieter Jeekel, directeur van Zelfzorg Ondersteund

Extra middelen

Wanneer eerstelijns zorgorganisaties aan de slag willen met zelfmanagement maar hier weinig middelen voor hebben, hebben zij recht op het beschikbare budget van zorgverzekeraars. Een consulent van ZO! brengt samen met de zorgverzekeraar, een patiëntvertegenwoordiger en de zorgaanbieder in kaart waar de zorggroep staat en hoe de volgende stap gezet kan worden bij de implementatie van zelfmanagement. Als de uitkomst van het traject is dat er eenmalig extra middelen nodig zijn om de stap mogelijk te maken, kan budget van de verzekeraars gevraagd worden.

Wat kan eHealth88 voor u betekenen?

Op het gebied van het ontwikkelen van een zelfmanagement product, zoals een applicatie of website kunnen wij u hier bij eHealth88 goed op weg helpen. Aarzel niet en neem vrijblijvend contact op.

Wilt u met uw eerstelijns zorgorganisatie beroep doen op het geld dat wordt vrijgemaakt door Zorgverzekeraars in Nederland, neem via de volgende link contact opnemen met ZO!: http://zelfzorgondersteund.nl/scan-plan/

Recente blogs

Zoeken