1 op de 5 Nederlanders wil zorgorganisaties op social media

 in Blog, eHealth, eHealth88

Uit recent onderzoek van LVB Networks is gebleken dat 21% van de Nederlanders vindt dat elke zorgorganisatie, zoals een ziekenhuis of gezondheidscentrum, aanwezig moet zijn op social media. Ze hebben behoefte aan praktische tips en informatie over de instelling, zorg of ziekte en ervaringen van andere patiënten. Facebook is het populairste kanaal om een zorgorganisatie te volgen.

Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Multiscope onder ruim duizend Nederlanders. Ruim 20% volgt ook werkelijk een zorgorganisatie op social media. Zij willen namelijk op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen van de zorgorganisatie en relevante informatie over de zorg, of omdat ze de instelling sympathiek vinden.

Redenen om af te haken

Naast dat er is onderzocht hoeveel Nederlanders een zorgorganisatie op social media volgen, is ook onderzocht hoeveel Nederlanders er niet meer willen volgen en de reden waarom. Iets minder dan helft van de ondervraagden (46%) stopt met volgen als ze geen rechtstreekse betrokkenheid meer hebben en 39% wanneer de content hen niet genoeg aanspreekt. Ook zal 10% stoppen met volgen wanneer ze een negatieve ervaring met de zorgorganisatie krijgen of als de zorgorganisatie negatief onder de aandacht komt.

Wat zien Nederlanders het liefst op de social media-kanalen van zorgorganisaties?

Praktische tips en informatie (zoals nieuw faciliteiten en algemene zorginformatie) 55 %
Verhalen en ervaringen van patiënten 30 %
Tips, ervaringen en nieuws over een ziekte of aandoening 28 %
Welke innovatieve ontwikkelingen (zoals nieuwe behandelmethoden) er spelen 28 %
Achtergrond informatie over artsen/medewerkers 17 %

Het belang van Social Media

Social media is nog steeds nieuw en in opkomst, maar toch is het niet meer weg te denken uit het dagelijks leven.Geen enkel land in Europa scoort hoger in het bereik van social media dan Nederland. Door social media kan u de naamsbekendheid van uw zorgorganisatie vergroten, want mensen zullen uw pagina liken/delen waardoor andere mensen het ook zien. Daarnaast zorgt social media voor klantbinding. Ook begint social media steeds zwaarder mee te wegen in de zoekmachine resultaten. +1 op Google+, aanbevelingen van mensen en likes zorgen ervoor dat mensen u diensten sneller te zien krijgen in de zoekmachine resultaten. Meer weten over Google optimalisatie? Lees het hier.

Hoe kan eHealth88 u helpen met social media?

Het gebruik van social media is de manier om uw zorgorganisatie neer te zetten en contact met uw cliënten te onderhouden. Wij bieden onder andere een social media abonnement aan. Bij dit abonnement richten wij o.a. Facebook, Twitter en Mailchimp (voor nieuwsbrieven) voor u in. Daarnaast posten wij wekelijks of tweewekelijks iets op uw social media accounts en versturen wij eens per maand een nieuwsbrief met daarin relevante informatie voor uw doelgroep. Uiteraard kunt u ook eigen nieuwtjes bij ons aandragen over bijvoorbeeld veranderingen, nominaties of een nieuwe dienstverlening.

Bent u geïnteresseerd? Neem vrijblijvend contact op voor een voorstel op maat.

Bron: skipr.nl, zorgvisie.nl, kennispleinchronischezorg.nl en iq-leads.nl

Recente blogs

Zoeken