Vernieuwingsslag Gezondheidscentra Nijkerk

De stichting Gezondheidscentra Nijkerk (GC-Nijkerk) is een ondernemende zorggroep en een GEZ tegelijkertijd. Zij exploiteert de gezondheidscentra De Nije Veste en Corlaer te Nijkerk. Bij de stichting zijn huisartsen, fysiotherapeuten, psychologen, een apotheek en een veelheid aan andere eerstelijns disciplines aangesloten. GC-Nijkerk is in januari 2018 ontstaan uit de fusie van Stichting OranjeVeste en Stichting Gezondheidscentrum Corlaer. Met deze fusie was er behoefte aan een nieuwe frisse huisstijl en bijbehorende communicatiemiddelen. Deze hebben wij met veel plezier voor hen verzorgd.

intro-portfolio-item

Over GC-Nijkerk

Als multidisciplinair samenwerkingsverband is GC-Nijkerk de faciliterende schil om de bewoners en zorgverleners van Nijkerk heen. Hiermee geven zij richting aan ziekte en zorg, gezondheid en welbevinden in een veranderende wereld. Ze werken nauw samen met de andere partners in het zorgveld en het sociaal domein. De mens staat centraal bij GC-Nijkerk, waarbij de regie zoveel mogelijk bij de patiënt ligt. Ze focussen daarbij niet alleen op ziekte en zorg maar ook op gezondheid en gedrag. Ze geloven in de mogelijkheden en kracht van het individu en in zijn/haar vermogen om zich aan te passen.

Ontwerp logo

Gezondheidscentrum Corlaer en Gezondheidscentrum De Nije Veste hadden beide al een mooie huisstijl, maar voor de overkoepelende stichting was er behoefte aan een nieuwe ‘gezamenlijke’ huisstijl. De uitdaging was om met behoud van de bestaande beeldmerken en huisstijlkleuren van beide centra te komen tot een nieuw logo en bijbehorende huisstijl voor de stichting. De cirkelvorm uit de logo’s van beide centra hebben we terug laten komen als cirkelvormige open lijn in het nieuwe gezamenlijke logo. Dit symboliseert de verbinding tussen de centra. De uiteinden van deze lijn lopen spits toe, wat is afgeleid van de vormen van de bestaande beeldmerken. Daarnaast zijn de beeldmerken van De Nije Veste en Corlaer ook in zn geheel verwerkt in het logo en komen de twee hoofdkleuren van beide huisstijlen erin terug.

Ontwerp huisstijlhandboek

Het nieuwe logo van GC-Nijkerk en de bestaande huisstijlen van Corlaer en De Nije Veste vormden de basis van de nieuwe gezamenlijke huisstijl. Door het ontwerpen van een eigen stijlelement (een open cirkel), heeft de stichting de mogelijkheid om zelf gemakkelijk de huisstijl toe te passen op allerlei uitingen. Daarnaast is het stijlelement een aanvulling op de bestaande huisstijlen, waardoor eenvoudig de link naar de stichting kan worden gelegd.

Deze open cirkel straalt toegankelijkheid uit, maar verbindt ook. Alle richtlijnen voor het gebruik van de huisstijl hebben we vastgelegd in een uitgebreid huisstijlhandboek.

Website ontwikkeling

Met de frisse nieuwe huisstijl als basis, hebben we de website gc-nijkerk.nl ontwikkeld. De huisstijlelementen komen overal op de website terug. De professionele foto’s van de mensen en de locaties stralen de kwaliteit en persoonlijkheid van GC-Nijkerk uit en geven de website een eigen gezicht. Door een duidelijke menustructuur en ‘calls to action’ komt de bezoeker snel bij de juiste informatie terecht. Deze website is met name gericht op zorgprofessionals en stakeholders en geeft GC-Nijkerk een duidelijk gezicht.

Ontwerp infographic longzorg

Drie jaar na de start van een vernieuwende aanpak van de longzorg in Nijkerk, werd het project eind 2017 geëvalueerd. Deze evaluatie maakt zichtbaar wat ze van dit project hebben geleerd en geeft hen richting voor de toekomst. De doelen, resultaten, betrokken partijen, aanpak en de leermomenten hebben we inzichtelijk gemaakt via een pakkende infographic.

Ontwerp divers communicatiemateriaal

De huisstijl hebben we niet alleen toegepast op de website, ook hebben we voor GC-Nijkerk een nieuw template ontworpen voor de digitale nieuwsbrief. Daarnaast hebben we briefpapier met bijbehorende enveloppen ontworpen. Ook het Beleidsplan 2018 – 2020 is in het nieuwe jasje gestoken. Hierin zie je niet alleen het stijlelementen op verschillende manieren terugkomen, ook hebben diverse iconen en visualisaties gemaakt om de tekst te versterken.

gc-nijkerk_visualswebsite
Sfeerbeeld
Sfeerbeeld PAL

Bekijk meer projecten in ons portolio

Wij hebben al meer dan 200 zorgorganisaties geholpen met hun online dienstverlening.

Benieuwd wat wij voor uw zorgorganisatie of praktijk kunnen betekenen?

Zoeken