Data meets design

Mediquest gelooft dat inzicht in de kwaliteit van zorg leidt tot een betere en onderbouwde keuze voor gepaste zorg. Zij voorzien iedere partij – van zorgvrager tot professionals in de zorg – continu van actuele en onafhankelijke informatie. Binnen dit kader werken wij met Mediquest samen om data en keuze informatie voor verschillende opdrachtgevers op een zo helder en mooi mogelijke manier te tonen. Bijvoorbeeld in een app of portaal.

logo-mediquest

Over Mediquest

Mediquest is toonaangevend als het gaat om dataverzameling, dataverrijking, keuze-informatie, online (patiënt)onderzoek en efficiënte webapplicaties. Zij voorzien hiermee zorgaanbieders, zorgverzekeraars, patiëntenorganisaties, zorgvergelijkers en het sociaal domein van betrouwbare en volledige informatie.

mediquest_website_mockup-tablet

Website ontwikkeling

In nauwe samenwerking met Mediquest hebben we in 5 fases een frisse en kwalitatief goede website ontwikkeld. In de 1e fase hebben de oude website geanalyseerd. Wat doet de vormgeving voor de navigatie en hoe is de flow van de website? Daarnaast hebben we het gedrag van de bezoekers geanalyseerd door middel van het monitoren van Google Analytics en hebben we een zoekwoorden analyse gedaan. Brainstormsessies over de inhoud en de vormgeving vormden fase 2 en 3 en daarmee de basis voor het Functioneel en Grafisch Ontwerp. Het Functioneel Ontwerp is samengevat in een klikbaar prototype waarin de flow van de website inzichtelijk is gemaakt en waar per pagina de functionaliteiten in zijn weergegeven. Het nieuwe logo van Mediquest en de input uit de creatieve brainstormsessie gaven richting aan het Grafische Ontwerp. Het eindresultaat van alle fases samen is te zien op de website https://www.mediquest.nl

Ontwerp prototype ZO-Wijzer

ZO-Wijzer is een bundel oplossingen van Mediquest voor gemeenten om passende zorg en ondersteuning voor inwoners te realiseren. De focus ligt bij het verzamelen, analyseren en ontsluiten en rapporteren van relevante data ten aanzien van basisgegevens en resultaten (kwaliteit). Om het instrument ZO-Wijzer inzichtelijk te maken, hebben wij een klikbaar prototype ontworpen bestaande uit verschillende modules, zodat gemeenten een goed beeld krijgen van de toegevoegde waarde van het instrument. Het ontwerpen van een afbeelding van het ZO-Wijzer concept, met diverse iconen, vormde het uitgangspunt voor de rest van het prototype.

Fysio+ applicatie

In opdracht van Mediquest hebben wij de stijl en het logo van de Fysio+ applicatie ontworpen. De Fysio+ app wordt gemaakt voor praktijkhouders fysiotherapie die zijn aangesloten bij het KNGF. Via de app krijgen zij snel een eenvoudig inzicht over de ‘plus’ status van hun praktijk. De frisse huisstijl kleuren van Mediquest, een duidelijke navigatiestructuur en strakke iconen, zorgen voor een mooie gebruiksvriendelijke app.

Poster stichting PAL
Sfeerbeeld PAL

Bekijk meer projecten in ons portolio

 Wij hebben al meer dan 200 zorgorganisaties geholpen met hun online dienstverlening.

Benieuwd wat wij voor uw zorgorganisatie of praktijk kunnen betekenen?

Zoeken