Skip to content

Patiëntgerichte websites voor zorginstellingen én zorgpraktijken

Of het nu gaat om website-ontwikkeling, visuele communicatie of online vindbaarheid: we hebben alles in huis voor de vernieuwing of realisatie van je zorgwebsite. 

Een greep uit onze 200+ patiëntgerichte websites

Van huisartsen, ziekenhuizen, tandartsen, fysiotherapie tot psychologie: we hebben de afgelopen jaren aan vele waardevolle websites van belangrijke zorgaanbieders mogen werken.

OPEN eerstelijn

Vanaf 1 juli 2020 kunnen patiënten online hun medische gegevens inkijken. OPEN is een vierjarig versnellingsprogramma van InEen, LHV en NHG om huisartsen te helpen bij het veilig online delen van medische gegevens met patiënten. 

Wat hebben we gedaan?

In het functioneel ontwerp hebben we geïllustreerd waar de content op de pagina’s wordt getoond, welke functies een pagina heeft en wat de onderliggende verhoudingen zijn. Met deze look & feel weet je wat je kan verwachten van de live website.

De website biedt een overzichtelijk stappenplan met informatie en downloads. Daarnaast is er een uitgebreide FAQ (veelgestelde vragen) ingebouwd om de bezoeker zo goed mogelijk te helpen.

Erasmus MC

In het Erasmus Medisch Centrum komt het hele spectrum van geneeskunde samen, waaronder ook het specialisme Spoedeisende Hulp (SEH). Patiënten die thuiskomen na een behandeling op de SEH, hebben veel te verwerken. Daarom is het soms moeilijk om alle adviezen ook echt te onthouden.

Wat hebben we gedaan?

SEH is bij veel mensen nog niet bekend. Samen met het Erasmus MC hebben we uiteindelijk voor de naam SEH Zorg gekozen. Deze naam is gevormd in een herkenbaar logo.

Voor het ontwerpen van de huisstijl is gekozen voor herkenbare kleuren (het rode kruis) en begrijpelijke iconen.

Op de nieuwe, overzichtelijke website en app wordt antwoord gegeven op de meestgestelde vragen. We hebben ervoor gezorgd dat de bezoeker zo min mogelijk hoeft te klikken om bij de juiste informatie terecht te komen.

Stichting Gezondsheidscentra Nijkerk eHealth88

GC Nijkerk

De stichting Gezondheidscentra Nijkerk (GC-Nijkerk) is een zorggroep en een GEZ waar een veelheid aan eerstelijns-disciplines zijn aangesloten. Vanuit een fusie in januari 2018 van Stichting OranjeVeste en Stichting Gezondheidscentrum Corlaer was er behoefte aan een nieuwe frisse huisstijl en bijbehorende communicatiemiddelen.

Wat hebben we gedaan?

De uitdaging was om met behoud van de bestaande beeldmerken en huisstijlkleuren van beide centra te komen tot een nieuw logo. De cirkelvorm uit de logo’s van beide centra is meegenomen, wat verbinding symboliseert. Ook zijn de uiteinden van de lijnen, de beeldmerken en de hoofdkleuren van beide huisstijlen erin verwerkt.

Met de frisse nieuwe huisstijl als basis, hebben we de website gc-nijkerk.nl ontwikkeld. De professionele foto’s van de mensen en de locaties stralen de kwaliteit en persoonlijkheid van GC-Nijkerk uit. Door een duidelijke menustructuur en ‘calls to action’ komt de bezoeker snel bij de juiste informatie terecht. Deze website is met name gericht op zorgprofessionals en stakeholders en geeft GC-Nijkerk een duidelijk gezicht.

Alle richtlijnen voor het gebruik van de nieuwe huisstijl hebben we vastgelegd in een uitgebreid huisstijlhandboek, wat het vertrekpunt is voor divers communicatiemateriaal. Ook hebben we een nieuw template ontworpen voor de digitale nieuwsbrief, briefpapier en het Beleidsplan 2018 – 2020. 

Door het ontwerpen van een eigen stijlelement (een open cirkel), heeft de stichting de mogelijkheid om zelf de huisstijl toe te passen op allerlei uitingen.

Bekijk andere patiëntgerichte websites van onze zorgklanten

Wil je graag zien hoe zo’n patiëntgerichte website tot leven komt? De volgende websites laten duidelijk zien wat we ook voor jouw zorgpraktijk of zorginstelling kunnen betekenen. 

Huisartsenpraktijk De Greev'

Fysiotherapie Engelen

Podotherapie Helmond

Comenius GGZ

Wil jij ook op je website de beste zorg en service bieden?

We bieden de juiste website, voor elke zorgdoelgroep en in heel Nederland. Van huisartsen, tandartsen of fysiopraktijken: bij eHealth88 kan je een passende website laten maken voor iedere zorginstelling of praktijk.