Skip to content
SSL certificaat

De voordelen van een SSL-certificaat

Tegenwoordig is privacy een hot item. Steeds meer gegevens worden gedeeld op het internet en via apps. Zeker ook in de eerstelijns zorg met gezondheidsgegevens en contactformulieren die verstuurd worden via de websites van huisartsen, fysiotherapeuten en andere zorgverleners. Daarom is een SSL-certificaat belangrijk. 

Maar wat is nu een SSL-certificaat?

SSL staat voor Secure Socket Layer. Een moeilijke term maar eigenlijk is het een protocol waardoor een website extra beveiligd is. Jouw informatie wordt ingepakt verstuurd, waardoor het minder makkelijk is voor buitenstaanders om aan de verstuurde gegevens te komen. Het is ook een bewijs dat jouw site goed beveiligd is, wat je dan ook kan tonen aan jouw patiënten.

Uw site extra veilig

Een SSL-certificaat is van essentieel belang. Zeker als je privacygevoelige gegevens verwerkt. Het is tegenwoordig zelfs verplicht als je iets met dat soort gegevens doet. Ook contactformulieren van cliënten of patiënten vallen tegenwoordig onder privacygevoelige data, daardoor is een SSL-certificaat erg belangrijk.

Een bewijs van veiligheid

Met een SSL-certificaat kun je laten zien dat jouw site veilig is aan jouw patiënten. Het is een bewijs van veiligheid en dat de website echt is. Een namaaksite met valse gegevens kan namelijk geen SSL-certificaat krijgen. Hiermee weten jouw patiënten dus dat jouw praktijk de veiligheid van hun gegevens hoog in het vaandel heeft en er ook iets aan doet om deze te beschermen.

Een SSL-certificaat beveiligt e-mails

Alle e-mails die via de website verzonden worden of waarvan de naam van de site in het e-mailadres staat (bijvoorbeeld info@ehealth88 bij onze site), zijn extra beschermd waardoor de kans aanzienlijk kleiner is dat niet-betrouwbare personen jouw e-mails meelezen door digitale inbraak op jouw website of e-mailserver. Daardoor zorgt het voor een veilige communicatie tussen jou en jouw cliënt via het internet.

Door een SSL-certificaat beschouwt Google jouw website als veilig waardoor je hoger in het systeem van Google komt en je dus eerder gevonden wordt.

Als je meer vragen heeft over een SSL-certificaat of jouw website SSL-gecertificeerd wilt hebben neem contact met ons op via info@ehealth88.nl of 030 – 3200380. Of kijk gerust nog even verder op onze website.