Skip to content
Google Mijn Bedrijf

De voordelen van Google Mijn Bedrijf voor jouw praktijk

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf is een gratis service van Google, waarmee u invloed kunt uitoefenen op hoe uw praktijk of bedrijf wordt weergegeven in Google, Google Maps en Google+. Informatie als openingstijden, adres, website tot de foto’s die worden weergegeven kunt u allemaal zelf beheren. Met Google Mijn Bedrijf heeft u zelf in de hand wat mensen over uw bedrijf te zien krijgen. Waarschijnlijk heeft u al vaak een bedrijfsvermelding gezien tijdens het zoeken in Google.

 

Gebruik Google mijn bedrijf voor uw zorgorganisatie of praktijk

 

1. Waarom u Google Mijn Bedrijf zou moeten aanmaken.

Ik heb google mijn Bedrijf niet nodig ik sta al bovenaan in de zoekresultaten bij Google als mensen op mijn praktijk zoeken! Ook als u bovenaan staat in de zoekresultaten is het verstandig om Google mijn bedrijf aan te maken, de gratis dienst neemt namelijk steeds meer ruimte in op de resultatenpagina van Google, omdat er relevante informatie voor zoekenden wordt getoond.

Op de smartphone is het zelfs het eerste wat u ziet als u een bedrijfsnaam googlet. Als we kijken naar de zoekopdrachten van mobiele apparaten, dan is in 2018 de helft van het zoekverkeer afkomstig van mobiele apparaten. Google Mijn Bedrijf is daarom ook niet iets om links te laten liggen, aangezien het in positieve zin bijdraagt aan de vindbaarheid van uw praktijk of zorgorganisatie. Tegenwoordig vergelijkt een groot deel van de consumenten een praktijk of zorgorganisatie online, voordat ze een beslissing nemen. Voor potentiële klanten is het ook mogelijk rechtstreeks contact met u op te nemen. Meningen zien van eerdere klanten, hun bezoek effectief plannen, rechtstreeks naar uw Praktijklocatie navigeren zijn ook voordelen voor uw klanten.

 

2. Welke informatie kan u toevoegen aan uw praktijk vermelding bij Google?

Een bedrijfsvermelding bij Google met Google mijn Bedrijf is gratis, u leest het goed en het is dus gratis reclame voor uw praktijk! Om u aan te melden voor Google mijn Bedrijf, heeft u alleen een Google-account nodig.

Er is een rijke lijst aan zakelijke informatie die u kan toevoegen aan uw praktijkvermelding bij Google. Google Mijn Bedrijf geeft praktijkhouders de mogelijkheid om de volgende informatie aan hun profiel toe te voegen:

  • Praktijknaam, adres en telefoonnummer
  • Link naar uw officiële website
  • Werktijden en vakanties
  • Uw zakelijke categorie, Zorg
  • Google Map pin op uw locatie
  • Social media-handvatten
  • Foto’s en 30-seconden video’s van uw praktijk
  • Links naar specifieke acties zoals online afspraken maken of reserveringen
  • Extra details zoals zitplaatsen buiten, WiFi-faciliteiten, kindvriendelijkheid en meer.

 

3. Wat is het Google kennisvenster?

Het Google kennisvenster is het vak dat wordt weergegeven op pagina’s met zoekresultaten die bestaan ​​uit informatie die relevant is voor de zoekopdracht. Als iemand op zoek is naar uw praktijk of een gerelateerde zoekopdracht, geeft het Google kennisvenster uw bedrijfsadres, telefoonnummer, recensies, piektijden en meer weer.

100% garantie dat uw praktijk wordt weergegeven in het Google kennisvenster is er niet, maar als u zoveel mogelijk informatie toevoegt stijgt u vanzelf in de ranking. Google kijkt naar verschillende factoren, met name relevantie, de afstand tot en de bekendheid van uw praktijk. Het is dus mogelijk om de kans dat uw bedrijf wordt weergegeven in het Google kennisvenster te vergroten, door te zorgen dat u zoveel mogelijk informatie toevoegt aan uw Google Mijn Bedrijf-profiel.

 

4. De belangrijkste functies van Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf, is een platform met diverse functies en er worden regelmatig nieuwe updates en functies uitgebracht.Veelgebruikte kenmerken van Google Mijn Bedrijf:

1. Verzamel recensies en reageer op beoordelingen.
Zodra uw praktijk wordt vermeld in Google Mijn Bedrijf, kunnen klanten (met een Google-account) uw praktijk beoordelen en hier kunt u vervolgens publiekelijk op reageren.

Tip: In het geval dat mensen spammen of ongepaste recensies plaatsen, kunt u ze altijd markeren.

2. Veelgestelde vragen.
Met Google Mijn Bedrijf is het mogelijk voor mensen die nieuwsgierig zijn naar uw praktijk, om in het kennis venster vragen te plaatsen. Zowel u en iedereen die bekend is met uw praktijk kunnen vragen beantwoorden en alles verschijnt onder ‘Vragen en antwoorden’.

Daarnaast is het voor de klant mogelijk door op de knop ‘Snelle vragen beantwoorden’ te klikken, een lijst met geautomatiseerde antwoord te krijgen. Op de vraag als ‘Is hier een rolstoeltoegankelijke ingang? krijgt de klant dan gelijk een antwoord op de vraag.

3. Bied aanvullende informatie.
Met Google Mijn Bedrijf is het voor de klant mogelijk om hun bezoek beter te plannen door handige informatie weer te geven zoals bijvoorbeeld drukke uren en openingstijden op de pagina’s met zoekresultaten.

4. Rechtstreekse communicatie met uw klanten.
Met Google Mijn Bedrijf kunnen klanten en potentiële klanten rechtstreeks met uw praktijk communiceren via de functie ‘Directe berichten’.

5. Geef belangrijke informatie door met ‘Google-berichten’.
Bedrijven kunnen berichten publiceren waarin klanten worden geïnformeerd over aankomende evenementen, nieuwsartikelen, ‘gesloten wegens vakantie’ en meer. Deze berichten verschijnen samen met de bedrijfsinformatie in het kennisvenster, waardoor ze beter zichtbaar zijn dan uw gewone webpagina’s.

6. Leer meer over uw doelgroep met Google My Business Insights.
Hiermee hebt u toegang tot off-site gegevens, zoals onder andere click-to-calls, bezoeken aan uw website, verzoeken om routebeschrijvingen.

 

5. Google Mijn Bedrijf-account kunt instellen.

Het aanmaken van uw Google Mijn Bedrijf-vermelding is een vrij eenvoudig proces. U gaat naar https://business.google.com/create, logt in met uw Google-account en maakt een Google Mijn Bedrijf aan door alle stappen te volgen. (Als u geen account heeft, maak deze dan eerst even aan).

 

6. Klanten vragen om beoordelingen achter te laten?

Google Reviews is een van de belangrijkste lokale positie signalen. Goede recensies en beoordelingen zijn een goede indicatie dat uw bedrijf relevant is, en leveren meer klikken en bezoeken op. U kunt klanten om beoordelingen vragen zodra uw vermelding is geverifieerd. In tegenstelling tot andere beoordelingsplatforms moedigt Google haar klanten aan om een ​​beoordeling achter te laten.

 

Een goede start voor de online zichtbaarheid van uw praktijk of zorgorganisatie.

En vermelding op Google Mijn Bedrijf is een goed begin, als u er nog meer uit wilt halen, is het verstandig te blijven optimaliseren. Klantrecensies verzamelen, mensen vragen laten beantwoorden en nieuwe kenmerken toevoegen. Uw Google Mijn Bedrijf bijwerken in het geval er wijzigingen plaatsvinden is belangrijk om up-to-date te blijven, Met relatief weinig moeite  blijft uw organisatie in beeld bij huidige en potentiële nieuwe patiënten of klanten.