Skip to content
search engine advertisement google ads

Search Engine Advertising: de voordelen

Je wilt starten met een online marketingstrategie voor jouw zorgorganisatie, maar je bent er nog niet zeker van welke middelen je hiervoor wilt gebruiken. Search Engine Advertising (SEA) kan dan effectief zijn en brengt een aantal voordelen met zich mee.

Het inzetten van SEA

Het adverteren in bijvoorbeeld Google is een goede manier om traffic naar de website van jouw zorgorganisatie te leiden. Search Engine Advertising (SEA) is vooral relevant wanneer een website een bepaald conversiedoel heeft, zoals het inschrijven op de nieuwsbrief, het invullen van het contactformulier of het verkopen van een dienst of product. SEA is een ideale manier om ondersteuning te bieden aan het behalen van de doelstellingen van de organisatie. Het doel van het inzetten van SEA is om voor een specifiek bedrag, zo veel mogelijk conversies te bemachtigen. Als het bedrag dat u aan SEA hebt besteed lager is dan het bedrag dat het oplevert, dan is dit voor jou een succes. Op deze manier wordt winst gegenereerd door het investeren van geld.

Pluspunten
Zoals gezegd brengt SEA verschillende voordelen met zich mee, hier volgt een overzicht met de belangrijkste pluspunten:

 • Een specifieke doelgroep kan op ieder moment van de dag worden bereikt
  In elke SEA campagne kunnen verschillende aspecten zoals de devices, momenten en plaatsen van de campagne worden ingesteld.
 • Je bepaalt het budget zelf
  Voor elke campagne kan een dagelijks budget en een einddatum worden ingesteld. Je kunt dus gemakkelijk het maximaal te besteden bedrag beheren.
 • De campagne is altijd waarneembaar
  Advertenties zijn altijd waarneembaar in zoekmachines, behalve wanneer het dagbudget is bereikt. Door per klik te betalen is het bereik altijd groter dan waarvoor daadwerkelijk wordt betaald.
 • De resultaten zijn inzichtelijk
  SEA campagnes zijn makkelijk meetbaar, omdat alles om data draait. Wanneer deze gegevens goed worden geanalyseerd, kunnen de campagnes worden aangepast en wordt meer rendement bereikt.
 • Eenvoudig de juiste plaats in zoekmachines
  Het bemachtigen van goede plaatsen in organische zoekmachine bevindingen kan lang duren en is daarbij ook zeker niet gemakkelijk. Wanneer wordt geadverteerd is hier geen sprake van. Wanneer je beschikt over goede advertenties en goede pagina’s voor een passende prijs, dan krijgt jouw zorgorganisatie een goede plaats op de ranglijst. De plek die je krijgt op de lijst hangt af van wat de concurrentie doet.

Kiezen voor SEA

Wanneer jouw zorgorganisatie nog niet goed wordt gevonden in zoekmachines, dan is SEA voor jou wellicht een goede optie. Wanneer je geen gebruik maakt van SEA, maar de concurrent wel, dan zal hij altijd boven u in de zoekresultaten van Google verschijnen. Iedere organisatie die meer verkeer naar de website wil leiden kan SEA inzetten.

eHealth88 kan jouw zorgorganisatie ondersteunen bij het inzetten van SEA. Voor meer informatie of het aanvragen van een offerte kun je contact met ons opnemen.