Skip to content
zoekmachineoptimalisatie SEO

Wat is zoekmachine optimalisatie (SEO) en hoe werkt het?

Het is tegenwoordig belangrijk dat uw praktijkwebsite goed online vindbaar is en het liefst zo hoog mogelijk in de zoekresultaten staat bij zoekmachines als Google. Om te zorgen dat uw website goed vindbaar is via zoekmachines, is het belangrijk om de website voor zoekmachines te optimaliseren. Wat is SEO eigenlijk, dat vertellen we u graag.

 

Doe onderzoek naar zoekwoorden (keywords)

Voordat u aan de slag kan met het optimaliseren van uw website voor een zoekmachine, moet u eerst een zoekwoordenonderzoek doen. U moet tenslotte weten op welke woorden uw klanten zoeken! Bij een zoekwoorden onderzoek wordt er gekeken naar keywords (zoekwoorden) die interessant zijn voor uw website. Onderdeel daarvan is dat u onderzoek gaat doen naar uw concurrentie, zoekvolumes en indien u ook wilt gaan adverteren naar de kosten van Google Adwords.

Om uw beste keywords te vinden kunt u gebruik maken van tools die woorden voor uw analyse en dan een lijst de beste keywords voorstellen. Met de keywords in de hand hebt u de mogelijkheid om meer bezoekers naar uw website te halen.

Tip: Een handige, gratis tool is die van Google zelf, de Google Keyword Planner.

 

Slim schrijven van content op de website

SEO Content, de teksten waar zoekmachines naar zoeken zijn belangrijk. Een zoekmachine als Google, wil graag ‘het verhaal’ van uw website weten. Een goed verhaal moet kwalitatief goed zijn en kloppen om nieuwe bezoekers te kunnen trekken. Een tekst moet leesbaar zijn, aan de eisen van de zoekmachine voldoen, minimaal 400 woorden bevatten, tags toevoegen en als laatste uw keywords bevatten!

 

Een goed linkprofiel (backlinks)

Op het moment dat bovenstaande tips goed zijn geregeld op uw website, kan er worden gekeken naar backlinks. Backlinks zijn links op een andere website die verwijzen naar uw website. Waarom zijn deze backlinks nou zo belangrijk? Zoekmachines zien die verwijzingen als een een indicatie dat uw website unieke informatie bevat. Meer backlinks betekent vaak ook dat uw website stijgt in de lijst van de zoekmachines. Ook hier zijn er wel enkele dingen om rekening mee te houden, de backlink kan het beste op een goede (relevante) website staan. Als een website over tuinieren een link naar uw praktijkwebsite heeft is doorgaans niet erg relevant. Een link naar uw praktijkwebsite vanaf een medische website heeft logischerwijs dan ook meer waarde voor Google.

 

SEO is een doorlopend proces

Nadat uw website voor zoekmachines is geoptimaliseerd, is het werk nog niet klaar. Het onderhouden (updaten) van uw website en de SEO is belangrijk. U staat namelijk niet gelijk op de eerst plaats met uw website, zoekmachine optimalisatie is een lange termijn project. U blijft uw steeds updaten (blogartikelen plaatsen) backlinks vergaren en optimaliseren. Het aantal pagina’s op uw website en de website zelf groeit daarmee. Het is wat werk maar als u het goed aanpakt kan uw website flink stijgen in de zoekmachine, wordt u boven uw concurrentie getoond en bent u beter vindbaar voor uw patiënt.

 

Kom erachter wat wij voor u kunnen betekenen!
Neem contact met ons op via info@ehealth88.nl of bel ons op 030 – 320 0380