eHealth is everywhere! Nu ook bij de MediaMarkt

 in Blog, eHealth, Innovatie

Er zijn veel initiatieven om eHealth bekender te maken zoals beurzen en conventies, maar nu willen ook grote winkels en warenhuizen zoals de MediaMarkt ruimte maken voor eHealth in hun winkels.

eHealth is lang op de achtergrond gebleven voor het grote publiek. De laatste jaren komt hier verandering in. Voorheen was eHealth het domein voor de zorgprofessional, maar nu zijn eHealth-toepassingen ook vaak te vinden op evenementen voor het publiek.

Evenementen en conventies

Tijdens de DutchDesignWeek werden allerlei eHealth-projecten getoond zoals INTERU-PSY, een simulator die inzicht geeft hoe het is om een epileptische aanval te hebben. Ook demonstreerden verschillende takken van de landelijke GGZ allerlei projecten zoals speciale Virtual Reality installaties om mee te kunnen mediteren of juist om fobieën zoals hoogtevrees te overwinnen. Onze collega Wesley Claessens hielp bij het demonstreren van deze en andere eHealth-installaties.

Vanaf nu doet de MediaMarkt ook een duit in het zakje. In de vernieuwde MediaMarkt in Eindhoven is er vanaf nu ook een eHealth-afdeling om ruimte te geven aan start-ups binnen de eHealth-branche om hun projecten te demonstreren.

MediaMarkt en start-ups slaan handen ineen

Elke maand wil de MediaMarkt vijf nieuwe start-ups hun producten laten demonstreren. Zo krijgt het winkelpubliek meer inzicht en kennis over nieuwe ontwikkelingen zoals eHealth. De nog startende bedrijven kunnen hierdoor gericht feedback vragen aan de consument. Voor nu wordt dit project alleen nog opgezet in de MediaMarkt in Eindhoven, maar mogelijk kan dit later uitgebreid worden naar andere vestigingen.

Slimme dekens en data-delende hardloopschoenen

Er is binnen de MediaMarkt plek voor het Eindhovense bedrijf Hugsy, dat een slim deken voor pasgeboren of te vroeg geboren kinderen maakt. Dit deken wordt ook getest in het Maxima Medisch Centrum in Eindhoven.

Ook krijgt start-up Ato-Gear ruimte in de winkel. Ato-Gear maakt hardloopschoenen die in verbinding staan met smartphones en daardoor allerlei informatie kunnen geven over gezondheid en kunnen helpen om het looppatroon van een persoon te verbeteren.

MediaMarkt werkt samen met Brainport Development en Hightech XL om projecten te vinden die passen binnen het beeld en imago wat de MediaMarkt wil uitstralen met de start-ups die ze tentoonstellen binnen hun winkels.

eHealth in de kijker

De bekendheid van eHealth groeit met de dag. Zelfs een grote organisatie als de MediaMarkt ziet dit in en wil hier deel van uitmaken. Daarom kunt u als zorgprofessional niet achterblijven. Wilt u weten wat eHealth voor u en uw praktijk in de zorg kan betekenen? Wilt u een nieuwe website of app, voor uw zorgorganisatie? Neem dan een kijkje op onze website of neem contact met ons op via info@ehealth88.nl of 030 – 3200380.

Bronnen: Zorgvisie en E52

Recente blogs

Zoeken