Samsung wil een plek opeisen in de medische markt

 in Innovatie, mHealth

Eerder deze maand schreven wij over hoe Apple haar EPD Health Records opent voor app-ontwikkelaars. Hierdoor kunnen Apple-gebruikers hun elektronische patiëntendossiers inzien. Nu gaat ook techgigant Samsung ervoor om voet aan de grond te krijgen in de medische markt. Samsung gaat medische oplossingen bieden die patiëntgericht, efficiënt, mobiel, veilig en goedkoper zijn. Daarvoor hebben zij de Health & Medical Equipment-divisie in het leven geroepen.

Een mobiele CT-scanner voor sneller behandelen

Samsung heeft een verrijdbare CT-scanner ontwikkeld voor kleine en snelle diagnoses of voor kleinere neurochirurgische ingrepen. Aangezien deze verrijdbaar is, is deze makkelijk op de nodige plekken in het ziekenhuis in te zetten. Ook heeft Samsung systemen ontwikkeld om patiënten op afstand te kunnen monitoren. Via Cell Trust-infrastructuur kunnen medici bijvoorbeeld via smartphones veilig informatie en foto’s uitwisselen met collega’s. Zo krijgt de patiënt op tijd de zorg die hij nodig heeft.

Nieuwe apps voor zorgverlening

Samsung heeft naast de ontwikkelingen die net zijn genoemd, nog meer nieuwe apps geproduceerd. Er zijn drie apps die de dagelijkse activiteiten van de patiënt in de gaten houden. Deze zijn:
– Motion Sensor;
– Heart Rate Sensor;
– Pedometer.

Voor zwangere vrouwen heeft Samsung de applicatie ‘Hello Mom’ ontwikkeld. Deze app biedt zwangere vrouwen de mogelijkheid om foto’s en scans vanuit het ziekenhuis direct te delen met familie en vrienden. Deze foto’s kunnen ook via een Smart TV worden bekeken.

Een ander voorbeeld is LABGEO-mobile. Hiermee biedt Samsung de unieke mogelijkheid om een analyse van het bloed te maken. Dit wordt gedaan met behulp van de mobiele IVD-apparatuur waarbij direct de testresultaten naar de arts worden gestuurd voor een diagnose.

Het doel van Samsung

Eric Swart is director B2B van Samsung, B2B is verantwoordelijk voor de verkoop van producten aan zakelijke klanten. Hij stelt: “Samsung heeft als doel om de levenskwaliteit wereldwijd te verbeteren door innovatieve, diagnostische oplossingen te bieden. Onze medische producten en diensten maken hoogwaardige en patiëntgerichte zorg mogelijk. Met kortere behandelperiodes, verminderde wachttijden en een nauwkeurigere diagnose.” Volgens Samsung gaat dit leiden tot kwalitatief betere zorg en geldbesparing voor zorgaanbieders.

Apple en Samsung zijn beiden hard bezig de zorgwereld te verbeteren met tech- en eHealth-oplossingen. Deze ontwikkelingen geven de patiënt meer inzicht in hun zorgbehandelingen.

Bron: Zorgvisie

Recente blogs

Zoeken