Wereldgezondheidsdag: Wat doet WHO allemaal qua eHealth?

 in Blog, eHealth

Morgen (7 april) is het Wereldgezondheidsdag. Deze dag is uitgeroepen door WHO, de World Health Organization. Daarom keek eHealth88 naar wat de WHO allemaal doet op het gebied van eHealth.

Global Observatory for eHealth

De WHO is een grote verschaffer van informatie op het gebied van eHealth. Ze onderzoeken veelal het effect van eHealth en hoe eHealth verbeterd kan worden. Hier maken ze dan whitepapers en rapporten over die ze delen met overheden, andere onderzoeksinstanties en bedrijven uit de eHealth wereld om het beleid te verbeteren.

WHO stelt daarom ook samen met overheden en organisaties beleid op om de standaard van eHealth verder te ontwikkelen en sterker te maken. Ook kijken ze per land wat geschikte eHealthstrategieën zijn en helpen deze verder uit te werken.

Health Academy

De Health Academy is een onderdeel van WHO die via eLearning en eHealth jongeren tussen 12 en 18 jaar leert hoe gezond te leven en hoe ervoor te zorgen dat je niet ziek wordt of als je ziek bent hoe daar mee om te gaan. Dit doen de WHO in 193 landen die lid zijn van de organisatie.

De Health Academy is een leeromgeving vol grafische, geanimeerde en interactieve onderdelen die leren over onderwerpen zoals ziekte en gezondheid leuk maken. Zo worden leerlingen zich bewust van gezondheid en gezondheidsrisico’s. Ook wil de WHO ze via het pakket kritischer leren denken. Er zijn op dit moment vijftien verschillende cursussen en nog drie nieuwe in ontwikkeling.

WHO eLearning resources for health workforce training

De WHO biedt ook eLearning trainingscursussen aan voor professionals in de zorg. Bijvoorbeeld om meer te leren over wat te doen bij verwondingen in noodsituaties. Dit gaat ook volgens hun Health Academy leeromgeving.

ePORTUGUESe

Dit is een digitaal systeem waardoor Portugeestalige landen informatie, kennis en ervaring kunnen delen met elkaar over gezondheid en hoe kwesties gerelateerd aan gezondheid aan te pakken. De WHO heeft dit gedaan omdat Portugees op plaats 6 staat van de meest gesproken talen ter wereld.

Accountability for Women’s and Children’s Health

Er zijn acht doelen genaamd Millennium Development Goals opgesteld die elke 15 jaar voor de lange termijn bijgesteld worden. Voor twee van deze doelen is de WHO medeverantwoordelijk. Dat is het doel om gezondheid van vrouwen wereldwijd op een hoog niveau te krijgen en het doel om de gezondheid van kinderen wereldwijd goed te regelen en ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk kinderen gezond opgroeien. De WHO kijkt ook erg uitgebreid hoe ze eHealth kunnen toepassen om deze doelen zo snel en goed als mogelijk te behalen.

Dat is dus wat de World Health Organization doet met eHealth. Wellicht nuttige informatie op de Wereldgezondheidsdag en goed om te weten hoe WHO meehelpt eHealth verder te ontwikkelen en verspreiden.We hopen daarom dat deze aankomende Wereldgezondheidsdag ervoor zorgt dat eHealth meer bekendheid krijgt zodat het duidelijk wordt hoe nieuwe technologieën kunnen helpen gezondheid wereldwijd te verbeteren.

Heeft u na deze blog vragen over eHealth? Of wilt u meer weten over wat eHealth voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan een kijkje op onze website of neem contact met ons op via info@ehealth88.nl of 030 – 3200380.

Bron: WHO

Recente blogs

Zoeken