Zorg samen met uw cliënt voor een zorgeloze behandeling

 in Blog

Om cliënten optimaal te ondersteunen in hun behandelingstraject, kunnen fysio- en oefentherapeuten nu gratis gebruik maken van de eHealth platformen mijnfysioonline.nl en oefentherapeut-online.nl.

Omdat e-Vitality een maatschappelijke bijdrage wil leveren aan de realisering van eHealth in Nederland, zijn beide platformen gratis beschikbaar voor alle fysio- en oefentherapeuten en hun cliënten. Dit om de zorg toegankelijker en makkelijker te maken en om cliënten van betere service te kunnen voorzien.

Hoe werkt het?

Veel cliënten vergeten vaak de helft van de informatie die zij tijdens de behandeling van de zorgverlener ontvangen. Ook komt meer dan de helft van de cliënten thuis met  vragen als ‘Wat was dat advies nu precies?’ of ‘Hoe ging die oefening ook alweer en hoe vaak moet ik dit herhalen?’.  Door middel van de eHealth platformen kunnen cliënten de gekregen informatie en advies gemakkelijk thuis teruglezen. De cliënt kan zich snel en eenvoudig inloggen via de pc, laptop, tablet of smartphone. Ook wanneer cliënten vragen hebben kunnen zij een e-consult (bericht) sturen naar de zorgverlener in een beveiligde omgeving. Hiermee krijgt zowel de cliënt en de zorgverlener inzicht en verantwoordelijkheid in het verloop van de behandeling.

Door middel van e-mailnotificaties, een agenda met activiteiten en duidelijke instructievideo’s kunnen cliënten optimaal behandeld worden. De cliënt kan hiermee de oefeningen en adviezen van de zorgverlener toepassen op de juiste manier.

Voordelen van online behandeling

laagdrempeligheid De laagdrempeligheid van een online behandeling is een van de grootste voordelen van deze vorm van hulpverlening. Sommige mensen hebben weinig vrije tijd, andere wonen ver weg van de stad en sommige zijn aan huis gebonden door hun klachten. Door de eHealth platformen kunnen zij de therapie makkelijk thuis volgen. Het is dus niet nodig om naar een praktijk te reizen of een oppas te regelen. Ook kunnen cliënten snel en makkelijk een vraag stellen aan hun behandelend  fysio- of oefentherapeut.

Geen wachtlijst Bij de meeste aanbieders van online behandelingen zijn er geen wachtlijsten. Hierdoor kunnen cliënten snel aan hun problemen worden geholpen, zodat de problemen niet erger worden.

Kostenbesparing Doordat beide platformen gratis zijn voor de zorgverlener en cliënt is er sprake van kostenbesparing. Ook voorkomt beide platformen dat de cliënt een langdurig traject in moet bij de behandelend fysio- of oefentherapeut. Via een online behandeling boeken cliënten vaak al binnen enkele sessies voldoende vooruitgang.

Is het wel veilig?

Ja, beide platformen zijn zeker veilig. Dit komt doordat e-Vitality over het internationale ISO 27001 certificaat beschikt. Dit is het internationale certificaat voor informatiebeveiliging. De gegevens van de cliënt worden alleen met toestemming van de cliënt beschikbaar gesteld aan de behandelend fysiotherapeut of oefentherapeut.

Ook interessant: Digitale behandelingen binnen de GGZ worden in Nederland steeds populairder

Bron: Fysioforum.nl, oefentherapeut-online.nl en onlinetherapie.nl

Recente blogs

Zoeken